E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti'nin İzmir ilçe belediye başkan adayları açıklandı---

AK Parti'nin İzmir ilçe belediye başkan adayları açıklandı

AK Parti'nin İzmir ilçe belediye başkan adayları açıklandı
27 Ocak 2024 - 18:13 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin İzmir ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “AK Parti İzmir İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı”nda konuştu.

Erdoğan, konuşmasının ardından Cumhur İttifakı'nın İzmir ilçe adaylarını açıkladı.

İşte Cumhur İttifakı'nın İzmir ilçe adayları:

Aliağa: Serkan Acar (MHP)
Balçova: Erol Eroğlu
Bayındır: Uğur Demirezen
Bayraklı: Bilal Kırkpınar
Bergama: Sadık Doğruer
Beydağ: Hüseyin Ay
Bornova: Cevdet Çayır
Buca: Adnan Öztekin
Çeşme: Esat Tanık (MHP)
Çiğli: Murat Gökçekaya
Dikili: Sema Akıncı (MHP)
Foça: Taner Acar (MHP)
Gaziemir: Deniz Doğan
Güzelbahçe: Gümüş Saime Bucaklıoğlu
Karabağlar: Mehmet Sadık Tunç
Karaburun: Eyüp Kaykaç
Karşıyaka: İsmail Çiftçioğlu
Kemalpaşa: Galip Atar
Kınık: Sami Mollaahmet
Kiraz: Saliha Özçınar Kutlu
Konak: Ceyda Bölünmez Çankırı
Menderes: Sinan Akdeniz
Menemen: Aydın Pehlivan
Narlıdere: Murat Sarman
Ödemiş: Ali Hadim
Seferihisar: Ahmet Aydın
Selçuk: Zeynel Bakıcı
Tire: Arif Demirkan (MHP)
Torbalı: Özgür Erman Çağlar
Urla: Tarkan Bakırlı

İşte Erdoğan'ın konuşması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, İzmir İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada gündeme ait konulara değindi. Erdoğan'ın bu sabahki 5.1 büyüklüğündeki depremle ilgili geçmiş olsun dileklerini ardından yaptığın konuşmadan başlıklar şöyle:

"Büyükşehir adaylarımız şehirlerimiz için geliştirdikleri vizyon projelerini açıklamaya da başladılar. Bundan 30 yıl önce belediyelerde aldığımız ülkemize ve milletimize hizmet emanetini şehirlerimizin çehrelerini değiştirerek, insanımızın hayat seviyesini yükselterek bugüne kadar getirdik. İnşallah 31 Mart'ta diğer pek çok şehrimiz gibi İzmir'in de tercihini gerçek belediyecilikten yana kullanacağına inanıyorum. Türkiye'de artık sadece şovla, sadece ajans parlatmasıyla, sadece yalanla, sadece algıyla belediye başkanlığı yaparak şehirlerimizin yıllarını heba etme devri sona ermiştir. Milletimiz 31 Mart'ta şehirlerini ortak değerlerini istismar siyaseti ile değil, eser ve hizmet siyaseti ile yönetecek belediye başkanlarını tercih edecektir.

Gelin İzmir başta olmak üzere hiçbir şehrimizi Türkiye Yüzyılı belediyeciliği vizyonundan ve kazançlarından mahrum bırakmayalım. Sadece belediyeden beklemeyeceğiz, öbür taraftan merkezi yönetim olarak bu milletin efendisi değil hizmetkarı olan Erdoğan kardeşiniz ulaşımıyla, susuyla, arıtmasıyla, çevresiyle, yeşiliyle, sosyal destekleriyle, ülkemize yakışır, milletimizin beklentilerine cevap verecek beledilerle geleceğin Türkiye'sine yürüyelim. Bunu da ancak her anında, her yerde, her durumda şehrinin hizmetinde, insanımızın yanında yer alacak cumhurbaşkanıyla, belediye başkanlarıyla sağlayabiliriz.

Milletimiz 1970'li yıllardaki ideolojik kavgalardan, 10980'deki darbeden, 1990'daki siyasi istikrarsızlıktan bunaldığı için 2002'de partimizi AK Parti'yi tek başına iktidara getirerek bir nefes almak istemişti. Hükümetimizin ilk dönemi vatandaşımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çalışma yanında ülkenin yakasından düşmek istemeyen vesayet güçlerine karşı yürüttüğümüz mücadele ile geçti. Ardından FETÖ ve PKK devreye sokularak milli irade gasbedilmek, vatanın bütünlüğü bozulmak, devletimiz ele geçirilmek istendi. Milletimizle birlikte bu alçak saldırılara göğsümüzü siper ettik. Bu hayasız saldırıların hepsini boşa çıkardık. Bu arada demokratik atılımlarımızı, kalkınma hamlelerimizi, eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye her alanda başlattığımız yatırım seferberliğini hiç aksatmadan sürdürdük. Sadece asırlık ihmalleri telafi etmekle 2023 hedeflerini hayata geçirmekle kalmadık. Türkiye Yüzyılı'na giden yolun taşlarını da döşedik.

Tüm bu süreçte geneli ile yereli ile halk oylamasıyla tam 17 defa milletimizin huzuruna çıktık. Hamdolsun her biri tarihi bir imtihan olan seçimlerin tamamından da sandıktan alnımızın akıyla birinci olarak çıkmayı başardık. Şimdi 18'inci seçimimize, 18'inci imtihanımıza hazırlanıyoruz. İnşallah milletimizin desteğiyle bu seçimi de başarıyla tamamlayıp Türkiye Yüzyılı yürüyüşümüzü hızlandıracağız. İzmir'in bu seçimlerde kendisini yıllardır ihmal edenlerden sandıktan hesap soracağına, tercihini gerçek belediyecilikten yana yapacağına ben yürekten inanıyorum. Türkiye artık çeyrek asır, yarım asır öncesinin Türkiye'si değildir. Altyapı eksiklerini tamamlayan, siyasi ve ekonomik bağımsızlığını tahkim eden Türkiye'nin bölgesel ve küresel sorumlulukları da artıyor.

Uluslararası Adalet Divanı'nın bu hususta dün aldığı karar dünya beşten büyüktür haykırışımızın adeta bir aksi sedasıdır. İsrail'i bir kez daha uluslararası toplumun ve kurumların sesine kulak vererek saldırılarını ve katliamlarını bir an önce durdurmaya çağırıyoruz.

İzmir ile İzmirli ile aramıza kimseyi sokmadık, sokmayacağız. Ne İzmir ne de İzmirlilik kimsenin tekelinde değildir. Bu şehre aşkla, azimle hizmet eden herkes İzmirlidir. Aksini söyleyenler İzmir'e en büyük kötülüğü yapanlardır. Esasen bu iddia ile eser ve hizmet yerine istismar peşinde koşarak ortada dolaşanların gayesi şehri ihmal ederek İzmirlilere yaptıkları ihanetin ve boğazlarına kadar battıkları yolsuzlukların üzerini örtmektir. Şu İzmir Körfezi'nin hali nedir? Kokudan geçebiliyor muyuz? Bir zamanlar belediye başkanı olmadan önce İstanbul'da Haliç işte böyleydi. Haliç'i bu pisliklerden hamdolsun biz kurtardık.

Şu andaki zat göreve geldi. Göreve geldikten sonra tekrar Haliç eski haline dönmeye başladı. İzmir'in ilçelerinin, mahallelerinin, sokaklarının hali ortada. Şu güzelim Körfez'i önce kokutup sonra kimyasal madde ile o kokuyu bastırmaya çalışanların bu şehre verecekleri hiçbir şey yoktur. İzmir halkını tıpış tıpış sandığa gidip kendilerine oy vercek güruh olarak görenler bu şehrin insanlarının gönlünü kazanmak için neden uğraşsın ki? Biz İzmir'e efendi olmaya değil bu şehrin ve insanlarının hizmetkarı olmaya talibiz.

Konak Tüneli'ni bu anlayışla açtık. Deprem konutlarını bu anlayışla yaptık. Diğer hizmetleri bu anlayışla hayata geçirdik. Bunlarda darbecilikle övünmekten bölücü örgütün güdümündeki partiye şehri peşkeş çekmeye, ecdada ve insanımızın değerlerine küfür etmeye kadar her türlü rezillik vardır. Tüm bu rezilliklerini Atatürk'ün silüeti altında gizleyeceklerini sananlar inşallah 31 Mart'ta hakettikleri dersi alacaklardır."

İBB Başkan Adayı Murat Kurum projelerini açıkladı

 

AK Parti'de Ankara'nın ilçelerinin belediye başkan adayları netleşti

 

Erdoğan İstanbul adaylarını tek tek tanıttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.