E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Partili Çelik: Cumhurbaşkanımızın adaylığı önünde hiçbir engel yoktur---

AK Partili Çelik: Cumhurbaşkanımızın adaylığı önünde hiçbir engel yoktur

AK Partili Çelik: Cumhurbaşkanımızın adaylığı önünde hiçbir engel yoktur
27 Ocak 2023 - 10:06 borsagundem.com

'TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir' diyen 6'lı masaya Ak Parti Sözcüsü Çelik'ten açıklama geldi.

Dün saat 12.00'de İYİ Parti Genel Merkezi'nde; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir araya geldi.

6'lı masanın toplantısı 9 saat sürdü. Toplantının ardından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamanın en dikkat çekici maddesi Erdoğan'ın bir kez daha aday olamayacağıydı.

Yapılan yazılı açıklamada; 

"Türkiye, hukuksuzluk, kanunsuzluk ve başıbozuklukla hareket eden bir hükümet tarafından yönetilmektedir.

Bu çerçevede, Anayasa ve kanunda hiçbir tereddüte yer vermeyecek kadar açık bir şekilde düzenlenmiş olan hükümler uyarınca, TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir."

Bu açıklamanın ardında Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten yazılı bir açıklama geldi.

Sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımızın yeniden adaylığı önünde hiçbir engel yoktur. Bu esasında bir tartışma konusu bile değildir. Bunun tartışma konusu yapıldığı zemin hukuk değil, geçmişte gördüğümüz gibi hukuksuz yollarla siyasete yön verme arayışlarıdır" ifadelerini kullandı.

6'LI MASAYA ELEŞTİRİ

Çelik açıklamasının devamında 6'lı masayı eleştirerek şu açıklamalarda bulundu. "Böylece 6’lı masanın gizli ortağının Sabih Kanadoğlu zihniyeti olduğu ortaya çıkmıştır. Aylarca toplantı yapıp ulaştıkları sonuç, en ilkel vesayet arayışı olmuştur.

Bunca toplantıdan sonra 6’lı masa, hukuku siyasallaştırarak siyasete yön vermeye çalışan vesayet durağına park etmiştir. Geçmişin demokrasiyi boğmaya çalışan tüm metotlarını bugün yeniden sahaya sürüyorlar. Sadece milletin yön vereceği demokratik süreçleri gasp etmeye çalışıyorlar.

Bu metotları çok iyi tanıyoruz. Milletimiz bu hukuksuz yaklaşımların adını çok iyi koyuyor. Tüm vesayet teşebbüsleri cevabını sandıkta alacaktır. Milletimizin sahip olduğu demokrasi sandığına kimse ipotek koyamayacak.

Demokrasi tarihimizin çok yakından tanıdığı bir tablo yeniden yaşanıyor. Cumhurbaşkanımızla serbest bir demokratik seçimde yarışmaktan korkanlar yine Cumhurbaşkanımızın önüne hukuksuz ve siyaset dışı engeller sürmeye çalışıyorlar." dedi.

Altılı Masa: TBMM kararı olmadan Erdoğan'ın adaylığı mümkün değil

 

6'lı masa adayını ne zaman açıklayacak? Tarih belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KURT28 Ocak 2023 00:33

     BAKIN İSTANBULLU BİR KEZ YANILDI  İMAMOGLUNA  OY CIKMAZ CÜNKÜ HİZMETDE SINIFTA KALDI 16000 BELEDİYE CALISANINI İŞTEN CIKARMIYACAKTI GELİR GELMEZ  İŞLERİNE SON VERDİ SİZE ....................................İMAMOGLU VE ALTILI MASA  KAZANAMAZ DAHA ADYI TANIMADAN SECİM GELDİ 

  • HASAN TOSUN27 Ocak 2023 16:10

    SABİHE  DEĞİL SABUHAYA GİTSİNLER,ÇOK YENDİN BİZİ,HER TARAFIMIZI KIRDIN BİZİM,ARTIK ADAY OLMA SABUHAAAAAAAAAAAAA,SABUHAAAAA,

  • Murat27 Ocak 2023 13:21

    Haha kk. Bir ay önce çık karşıma seçime gidelim diyordu....aday da yok ortada... şimdi de çıkamazsın seçime giremezsin diye ağlıyor... muhalefet adam olmaz... altılı kaos birliği

  • baran27 Ocak 2023 17:19

    Pis ayakkabı yalayıcı seni.

  • Vatandaş27 Ocak 2023 11:48

    İçişleri bakanınızdan biliyoruz hukuğa bakışınızı. Binayı yıkın mahkeme kararı arkasından gelir nasıl olsa diyecek kadar ileri gittiniz

  • AHMET ÖZBIR27 Ocak 2023 11:42

    Ali Babacan'ı bebek bezi satmakla eleştirmişler. Kendilerinin bir zamanlar sucuk sattığını unutmuşlar. Bunlara göre en itibarlı meslek şiyaset yapmak oda meslek olsa. Milletin sırtından caka satmak. Bunlara göre diğer mesleklerle ekmek parası ve rızkını temin etmek aşağılık meslekler. Allahım sabır.

  • baran27 Ocak 2023 11:36

    Bir parti düşününki herkezin geleceği bir kişiye bağlı. Ve işin acı tarafı o bir kişinin dışında kimse bundan zerre kadar üzüntü duymuyor ve gocunmuyor. Ayakkabı yalayıcısı çok olunca bunlarda kaçınılmaz oluyor.

  • 6 artı 1 kişide masa altında27 Ocak 2023 11:31

    Muhalefet hazım sorunun var

  • KEMAL TABANCASIBÜYÜK27 Ocak 2023 11:31

    Daha önce yüzlerce olumsuzluklar yaptılar bir tanesi tuttumu.bu muhalefet kemal sunal hayatta olsa tam bir güzel malzeme idi.tam bir sinema tam bir tiyatro olmuş bunlar.asıl amaçları kendi menfaatlerinin yakından elden gidecek olmasından panikliyorlar.

  • www27 Ocak 2023 11:22

    Aday gösterilmeyeceğini düşünüyorum, Laftan başka icraatı yok

  • AHMET ÖZBIR27 Ocak 2023 11:21

    Bunlar koltuk, makam, bol sıfırlì maaş ve itibar için herşeyi yapar. Düşünsenize bunlar bu işi bıraksa kim bunlara bakkal dükkanını teslim eder veya bunlar bu kibirle iş beğenir. itibardan tasarruf olmaz diyen yönetim anlayışı birde boşsa şirkette ilk önce makam odasını döşer sonra altına ultra lüks makam aracı alır. Sonra şirketten sınırsız harcamalı kredi kartı talep eder. Sonrada şirket tazminatsız kapının önüne koyar.

  • Hasan27 Ocak 2023 11:17

    Ömer Çelik bir aynaya baksana ben kimim de ne cevap verecek

  • AHMET ÖZBIR27 Ocak 2023 11:09

    Tūrkiyenin bu konudaki en iyi anayasa uzmanı, anayasa prof. ve en iyi hukukçuları bu anayasadaki mevcut madde ile aday olamaz diyor. Bunlar ise anayasayı kim takar. Ben karar alırım havasında. Bu kafayla belki seçilirsiniz ama ileride tarihin sizi iyi bir şekilde yazmayacağı açık. Koltuk sevdalıları iş başında.

  • HASAN HÜSEYIN KARTAL27 Ocak 2023 11:00

    Sizler siyaset yapmaktan başka bir işle ekmeğinizi kazanamayacak kadar basit insanlarsınız. Milletin sırtında yüksünüz. Ey! Ömer Çelik senin sıfatını yirmi sene görmekten bıktık. Hukuk tanımazlar.

  • baran27 Ocak 2023 10:54

    Anayasayı takmayan iktidarın önünde hiçbir engelin olmaması gayet doğal.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL27 Ocak 2023 10:49

    RTE bileğini bükemeyeceğini anladılar.....pasif bir aday görmek istiyorlar ..

  • Murat27 Ocak 2023 14:54

    Mağlubiyetin faturasını kime yıkacağız diye düşünüyorlar...Meral Kemal'e suç atacak , sonra da Eko'yu CHP'nin başına geçirmek için çalışacak

  • baran27 Ocak 2023 11:37

    Pis ayakkabı yalayıcısı.

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ27 Ocak 2023 10:48

    Anlaşılan seçimlere doğru büyük operesyonlar yapacaklar gibi.

  • ali27 Ocak 2023 10:37

    bir adam 20 yıl nasıl aday olabilir.. bu neyin kafası.. yasa kanun buna izin veriyorsa o ülkede çok büyük sıkıntı ve sorun var demektir.. memur 65 yaşa gelince yasa ona zorla tekmeyi yapıştırıyor.. neden başkan olacak kişide böyle bir sınır yok..

  • baran27 Ocak 2023 12:07

    Ellerinden bir iş gelmeyen insanlar siyaset yapar. Bu ülkede siyaset demogoji, hamaset, din bezirganlığı, milli duygularla oynama, maneviyat sömürüsü, vatan-bayrak-şehit sömürüsü vb. yap. sonra milletin sırtından sefa çek. Bunların geçmişlerine bak. Siyasetten önceki hayatları sıfırdır.

  • Mucise Reis : (27 Ocak 2023 10:35

    İranda ki saldırı yapan kişi, TÜRK MÜLLETİNE hesap vermelidir.  Azerbaycan yetkililerin sorgusuna verilmeli, İran'ın absurt açıklaması dikkate alınmamalıdır.

  • AHMET ÖZBİLEN27 Ocak 2023 10:29

    Onlarda biliyorlar olacağını fakat sürekli işleri güçleri milletin kafasını karıştırmak.çünkü halk bunları oy vermez