E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAk Parti'den İş Bankası hisselerine ilişkin açıklama---

Ak Parti'den İş Bankası hisselerine ilişkin açıklama

Ak Parti'den İş Bankası hisselerine ilişkin açıklama
21 Eylül 2018 - 18:45 borsagundem.com

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, "Atatürk’ün mirası bir partiye ait değildir. Tüm ülkenindir, milletin ortak malıdır. Atatürk’ün mirasının bir bankada temsili yanlıştır. Bu miras devlette temsil edilmelidir." dedi

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik yerel seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, açıklamasında, "AK Parti'nin bir yerde seçime girmemesi söz konusu değil" dedi. Çelik ayrıca son günlerde tartışılan İş Bankası hisseleri için "Atatürk’ün mirası bir partiye ait değildir. Tüm ülkenindir, milletin ortak malıdır. Atatürk’ün mirasının bir bankada temsili yanlıştır. Bu miras devlette temsil edilmelidir." ifadelerini kullandı.

İşte Çelik'in sözlerinden satır başları:

AK Parti Türkiye'nin her yerinde aday çıkaracak şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Biz her yerde iddialıyız.

AK Parti’nin bir yerde seçime girmemesi mümkün değil. Her siyasi meselede cumhur ittifakı sorgulanmaz. Yerel seçimde nasıl bir ittifak olacak, olmayacak herhangi bir şey yok.

Yerel seçimlere var, tartışmalar sürüyor. Soruluyor Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sayın Bahçeli bir araya gelecek mi, ne zaman olur diye. Her an olabilir. Heyetler görüşecek. Heyetlerin görüşmesinde mahsur yok.

Her şey kendi ritm içerisinde akıyor. Bu konuyla ilgili olağan bir süreç geçiriyoruz.

CHP’Lİ ÇİÇEK’İN “İKTİDARDAN İNDİRİN YARGILAYALIM” SÖZLERİ

Bu vahim bir açıklamadır. Bununla ilgili CHP’den bir kınama ya da açıklama gelmemesi de bunun onaylandığını gösteriyor. CHP’de Yassıada zihniyeti var. Bu hukuki bir yaklaşım değildir. Bu zihniyetle mücadelemizi çok diri tutmalıyız. Biz bunu milletimizin takdirine sunuyoruz.

BERBEROĞLU’NUN TAHLİYESİ

Yargı kararını verdi ve suçlu buldu. Bu ülkenin gündemini uzun süredir meşgul eden bir durum. Sonuçta yargı bu konuda kararını verdi bizim de buna saygı duymamız lazım.

AF KONUSU

Paketi göreceğiz. TBMM'nin üyesi bir parti bu teklifi getiriyor. Tabii ki değerlendirmelerimiz olacak. MHP’nin af paketini göreceğiz ve değerlendireceğiz. Ancak bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan fikrini söyledi. Bizim bu konuda değişen bir durumumuz yok. Kişileri affetme yetkimiz yok. Bu konuda ilkelerimiz değişmedi.

HİBE UÇAK ELEŞTİRİSİ

Devletlerin birbirine jesti olur. Biz de bunu o kapsamda değerlendiriyoruz. CHP’nin bu konudaki yaklaşımını doğru bulmuyoruz.

İŞ BANKASI TARTIŞMALARI

Atatürk’ün mirası bir partiye ait değildir. Tüm ülkenindir, milletin ortak malıdır. Atatürk’ün mirasının bir bankada temsili yanlıştır. Bu miras devlette temsil edilmelidir.

İDLİB’DE SON DURUM

Rus’ya ile bir anlaşma sağlandı. Bölge ağır silahlardan arındırılacak. Bizim bu konuda attığımız adımları başka devletler olumlu karşılarken CHP bunu eleştiriyor. Hiç mi bunların dış siyasette bilgileri yok?

ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİ

Erdoğan’ın ABD ziyaretinde ABD Başkanı Donald Trump ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin Çelik,  “Herhangi bir randevu talebinde bulunulmamıştır. Eğer Amerikan tarafı Cumhurbaşkanımız ile görüşmek isterse, Başkan Trump Cumhurbaşkanımız ile görüşmek isterse Amerikan tarafından böyle bir talep gelirse bu talebi görelim, nasıl bir karşılık vereceğimiz konusunda bir değerlendirme yaparız. Bizim tarafımızdan bir talep gitmemiştir. Onların tarafından bir talep gelirse, bunu değerlendiririz. Türkiye değerlendirir. Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirlerine sunulur” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (32)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet22 Eylül 2018 20:40

    Sata sata bitiremediniz lafi komik. Ben olsam tum okullari hastaneleri satarim. Maliyenin isini bile ernst young pwc vs ozel sirketlere devrederim. Daha kaliteli hizmet alinmasi icin. 850 bin ogretmen var ama egitim sifir. O kadar hastane var ama cocugumu ozele goturuyorum. Sorunlari cozebilecek herhangi bir siyasi olusum yok ne yazik ki.

  • SORUN NE22 Eylül 2018 13:13

    -tüpraş-türk telekom-petkim-tedaş-tekel-etimaden-igsaş-adapazarı şeker fabrikası-thy kamu hisseleri-erdemir-seka kastamonu işletmesi-seka balıkesir işletmesi-sümerbank nazilli basma fabrikası-kuşadası limanı-sakarya traktör fabrikası-taksan takım sanayi-trabzon limanı-tümosan-etikrom-araç muayene istasyonları-tekel sigara işletmeleri-tekel sigara fabrikaları arazileri-başkent elektrik-meram elektrik-petrol ofisi poaş-manisa pamuklu mensucat-çayeli bakır işletmeleri-dikili limanı-mersin limanı-izmir limanı-seka çaycuma işletmesi-bursagaz-et balık kombinaları... LİSTE UZUN DAHA VAR... BUNLAR SATILDI. PARALARI HARCANDI. ÜZERİNE 400 MİLYAR USD DIŞ BORÇLA DEVLET BORÇLANDI. dEVLET KASASI BUNA RAĞMEN BOMBOŞ. ORTADA ÜRETEN FABRİKA YOK. TEK DENİLEN, YOL+KOPRU+HAVA LİMANI... bU PARALARLA DUNYA DA YOL OLMAYAN ÜLKE KALMAZ, BIRAK tÜRKİYEYİ. ELLEMEYİN BARİ İŞBANKASINA YAZIKDIR GUNAHDIR...

  • haydaa22 Eylül 2018 13:08

    ""Moğolistan'da yerel bir mahkeme, Moğol hükümetinin Erdenet bakır madeninin tam kontrolünü ele geçirme girişimi ile ilgili davada, kanunuihlal ettiğine hükmetti. Mongolian Copper Corporation (MCC), bir yıldan fazla bir süredirErdenet'in % 49'luk hissesini "zorla" 400 milyon dolara devrelmasıylailgili mücadele veriyordu. Mahkeme, MCC'nin şirketteki hissesinin alınmasıyla ilgili parlamentokararının kanuna aykırı olduğunu savundu. MCC, kararın Moğolistan hükümetinin eyleminin yasa dışı olduğunu kanıtladığını belirtti. "" "borsagundem moğolistan bakır"google aratın haberi göreceksiniz.... yaa NEREYE GİDİYOR BU İŞLER ? BU ULKE ?

  • ...22 Eylül 2018 13:03

    Bende bir kamu arabası ve bir kamu evine talibim. kimmiyim ? ben millet...

  • coşkun22 Eylül 2018 12:22

    lafı çok uzatmadan milletvekillerine paylar paylaştırılsın da mesele çok uzamasın.

  • Yeter 22 Eylül 2018 10:23

    Samimi değilsiniz gerçekten amacınız başka

  • Mka22 Eylül 2018 08:54

    Adı Atatürk olan ne varsa yıktınız adını değiştirdiniz. Atatürk havaalanı Atatürk stadları Atatürk kültür merkezi ne istayorsunuz neden unutturmaya çalışıyorsunuz.

  • KILIÇ22 Eylül 2018 07:01

    BİR ARKADAŞIM İŞBANKASINDAN EMEKLİ 5200 TL EMEKLİ MAAŞI ALIYOR BENDE SON DERECEDEN EMEKLİ DEVLET MEMURUYUM 2300 TL ALIYORUM YA DEVLETTE BİR ANORMALLIK VAR YADA İŞBANKASINDA .

  • eeee22 Eylül 2018 13:04

    git kurumuna sor nereye gitti benim pirimler de hele... yonetim bukadar önemli işte.

  • İsbank22 Eylül 2018 12:21

    Senin kurumun iyi çalışmamış demek ki. Bak işbankası çalışanını, ülkesini koruyor

  • Kiskananlar çatlasın 22 Eylül 2018 09:08

    İşbankası emeklileri ayrıca kendi sandıklarından ve de özel emekli sigortalarından da aylık alıyorlar.

  • Yalan talan22 Eylül 2018 02:04

    Atatürkün mirası bir partiye ait değildir ama türkiyemin taşı toprağı akp nin hakkıdır de mi. Atomu parçaladınız, 16 senede araba, uçak, uzay üssü yaptınız bir işbankası eksik kaldı ya

  • kaktust22 Eylül 2018 01:01

    batırmadıgınız bir iş bankası kalmıştı,CHP nin hissesine ,12Eylül generalleri el koymak için ugraşmıştı,F tipi terör örgütü el koymak için ugraştı

  • kaktust22 Eylül 2018 00:55

    Atatürk ün mirasını ne hale getirdiğizini görüyoruz, şimdi onamı gözü diktiniz,beyler soruyorum,Başta Atatürk orman çifligi sümerbank,eti bank vb,sata sata bitiremediniz ,başta devlet kurumlarından TC yi kaldırdınız,demekki şu ana kadar hiç bir şey yapmadınız ki ülke ekonmik krize girdi,şu ana akdar aldıgınız bütün maaşları ücretleri hazineye geri verinde ,halkın hazinesi zarar etmesin

  • Chp isbank tan mali goturmekte21 Eylül 2018 22:51

    Isbank Istirakleri satarken kime ne fiyattan satılmış bunu denetleyen chp niye göz yummus ne çıkarı var poas % i isbank 44 unu doğan a 616milyon dolara sattı doğan 6 ay sonra isbank tan aldığı hisseleri 750 milyon dolar kar la ovm ye satti satış fiyatı 1.54 milyon dolar bu satıştan karlı çıkanlar kim

  • misafir21 Eylül 2018 22:45

    ellerinden gelse vasiyetin üzerindeki chp yi akp diye değiştirecekler.artık her şeyi göze almaya başladılar.okadar çaresizleştiler.türkiye türkiye olalı böyle bir şeyi görmedi.bakakım daha neler göreceğiz

  • haramzadeler21 Eylül 2018 22:00

    desenize bunu da yuttu kırkharamiler....

  • fafa21 Eylül 2018 21:45

    Sayın Çelik,bir vatandaş olarak bu hibe içime hiç sinmedi.Kimse kimseye dört yüz milyon dolarlık mal hibe etmez.Bu para bir yerlerden ödenecek,satışa çıkaran aracı da ''satıldı'' diyor.Nasıl olsa bütün varlıklarımız Cumhurbaşkanının elinde, oradan ödenir kimsede korkusundan sesini çıkaramaz.Devletin bütün varlığı iki kişinin elinde ,inşallah milletin hayrına olur. İş Bankası meselesine gelince,ona gözünüzü dikmeyin,CHP oradan nemalanmıyorki sadece yönetime temsilci veriyor.Oraya el korsanız o banka da diğerlerine benzer.

  • Ali21 Eylül 2018 21:32

    Sinsilik yapmayın, Atatürk ü zerre kadar sevmezsiniz, milleti de düşündüğünüz yok...

  • AA21 Eylül 2018 21:27

    Yapmayın ya, Atatürk neden bunu düşünemedi acaba, sizin kadar milletini düşünenedi de bu yüzden mi chp nin denetimine miras bıraktı, faydalanan kurumlar bu devletin ve milletin malı değil mi, ama sizin derdiniz millet değil sizin derdiniz burayı ele geçirmek nasıl olur da chp bu bankanın yönetiminde olur, hazmedemiyorsunuz, sizin atatürk e saygınız olsaydı bu konuyu gündeme getirmezdiniz, memleketin bunca sorunu varken iş bankasıı gözünüze batıyor,

  • Yusuf21 Eylül 2018 21:08

    Görüyoruz devletin şirketlerini bankalarını. İçine ediyorsunuz

  • Yarasa 21 Eylül 2018 20:55

    Atatürk mirasını zaten yaşarken bağışlamış. Doğrusunu yanlışını değerlendirmek size mi kaldı ? Hele ülkeyi önce adamakıllı yönetin, ekonominin hali ortada iken sizin dusuncelerinizin, fikirlerinizin kıymeti yoktur. Zaten doğru olsa idi ülkede kriz olmazdı.

  • kerim21 Eylül 2018 20:45

    Ataturk kime birakmis ...

  • yetmez doymuyoruz21 Eylül 2018 20:43

    bize verin biz millet adına özelleştirelim gerisi yalan olsun

  • Ozaman21 Eylül 2018 20:40

    Ozaman erdoğan da mirasını devlete bıraksın. Erdoğan ın mirasıda devlete aittir. O hepimizin cumhur reisidir.

  • OSMAN21 Eylül 2018 20:21

    ATATURK'UN VASİYETİNE KARŞI MI ÇIKACAKSINIZ YANİ...

  • akbaba21 Eylül 2018 20:16

    görduk devlet bankalrını türk ticaret bankasını onuda batırıdlar batmıcak banka idi sorun devlet hangi bankaya bakılacağını bilir işbnk iyi yönetiliyor iştraklaerıde dunyada tek eger göznınz bunlarda o ayrı bide 28 hisse turk dil kurumnuna gidiyor devlete gecınce ne olcak daha deger yaratack işlerler uğrşssa bu siyaset bnce yaeri var

  • Batan geminin MALI21 Eylül 2018 20:02

    Devletin ve milletin ortak mallarından özelleştirilmemiş olan kalan varmı ?

  • Xtr21 Eylül 2018 19:56

    Bu ne kibir yahu

  • Vatandaş21 Eylül 2018 19:26

    Gözünüzü Allah doyursun. Şimdi de İş Bankası iştiraklerini mi satacaksınız? Satacak bişey kalmadı paraları betona gömdünüz. Ülkeyi krize soktunuz.

  • mtu21 Eylül 2018 19:26

    onu da okuturlar

  • kenan21 Eylül 2018 19:14

    o zaman Atatük'çü Düşünce Derneğine verilsin. ülkeyi yediniz bitirdiniz yeter artık.