E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​AK Parti'den HSYK'ya sert cevap---

​AK Parti'den HSYK'ya sert cevap

​AK Parti'den HSYK'ya sert cevap
26 Aralık 2013 - 20:16 borsagundem.com

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop HSYK'nın bildirisine yaptığı açıklama ile cevap verdi

HSYK'nın bildirisine ilişkin konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop:

Türkiye bu süreçleri 28 Şubat'ta yaşamıştı. Burda sayın savcı olayı çok iyi izah etti. Savcılar İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı adına iş ve işlem yapıyor fakat ordaki savcı arkadaş kimsenin bilgisi olmadan iş yapıyor. Şimdi bu arkadaş kendisi adına mı? yoksa savcılık adınamı iş yapıyor. Burada işlemin usule uygun yürütülmediği ortada. 2012'de yayınlanan genelgeye göre savcının başsavcıya bilgi vermeden hareket etmesi uygun değil.

HSYK'da aslında dün hazırladığı bildiriyi bugün yayınlıyor. Sadece 13 üye korsan bildiri yayınladı. Eskiden asker adına bildiri yayımlanırdı, şimdi HSYK yayınlıyor. siyasi sonuç almak için savcılığın ve hakimliğin gücünü istismar etmeyelim. Burada 22 üyesi olan HSYK'da sadece 13 kişinin imzaladığı bildiriyi yayınlıyorlar. bunların böyle bir bildiri yayınlama hakkı yok, şahıslar biz 13 üyeyiz deyip böyle bir açıklama yapabilir ama HSYK adına bir bildiri yayınlayamaz, bu bir suç teşkil eder. Bunu önceden Askeri organlar yapardı şimdi HSYK yapmaya başladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vv27 Aralık 2013 10:29

    Sağa sola saldırmayı bırakın da güven tazelemenin vaki gelmedi mi sizce Sn Şentop? var mı cesaretiniz ?

  • üü27 Aralık 2013 10:27

    Çekinmeyin onlarıda atın paşaların yanına ! Kimse bana bu ülkede demokrasiden adaletten hak hukuk tan bahsetmesin bu saatten sonra , Türkiye bağırsaklarını nasıl temizleyecek göreceksiniz 30 Martta kokusu şimdiden ortalığı sardı ....

  • hakan26 Aralık 2013 22:19

    artık hükümet istifa etmeli .güvenilirliği kalmadı.

  • :)demek ilk26 Aralık 2013 22:13

    demek ilk operasyonde bildirilse HEPSİ ORTPAS EDİLECEKTİ... olay budur... yardımış, adaletmiş, polismiş, hepsi hukumetın emrınde ve kotrolunda olacak.. eee bu nasıl demokrasi oluyo?? tum kurumlar işlemez duruma getirilmek istenıyor. neyi ortpas etmeye çalışıyorlar ? demek ortada ciddi sıkıntılar katakulliler var

  • kral26 Aralık 2013 21:52

    adamlar kendini kral zannediyor.

  • tolga yıldız26 Aralık 2013 21:49

    13 hakım fetullah gulenın hakımlerı emrı aldılar yerıne getırıyorlar onlar için ulke önemlı değil hoca önemlı

  • yörük türkmenoğlu26 Aralık 2013 21:32

    hsyk rol kapma-çalma telaşında,6lardan bu tarafa birileri,başkaları adına hep bildiri,muhtıra,ayar,darbe yaptılar bu ülkeye,şimdi hsyk içinde bir oluşum bu rölü kapmaya çalışıyor.

  • c.ayhan26 Aralık 2013 21:25

    iki operasyon aynı anda yapılsaydı keşke.... ama bu olaylarda aklınızı başınızdan almış ki sadece şeytanlığa süper çalışıyor......

  • veli26 Aralık 2013 21:23

    sizler nasıl bir şeysiniz, sizin aklınız mantığınız çok ama çok farklı çalışıyor........

  • Alp Türkmen26 Aralık 2013 20:41

    Mustafa efendi sen vatandaşı kandırmak için ne kadar yalan söylediğinin farkında mısın?AKP boğazına kadar boğulmuş,sen de onun yardakcılığını yapıyorsun.Efendi hukuka sayğılı ol.