E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti ‘dokunma’ teklifini sunuyor---

AK Parti ‘dokunma’ teklifini sunuyor

AK Parti ‘dokunma’ teklifini sunuyor
12 Nisan 2016 - 07:19 borsagundem.com

AK Parti uzun süredir gündemde olan dokunulmazlıklara ilişkin düzenlemeyi Meclis'e getiriyor

Ak Parti’nin, TBMM, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı’nda hakkında fezleke bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılıp, sözkonusu vekillere bu dosyalarla ilgili yargı yolunun açılmasına ilişkin Anayasa’ya geçici madde eklenmesine yönelik teklifini bugün Meclis Başkanlığı’na sunması bekleniyor.

Teklifin haftaya Meclis Anayasa Komisyonu’nda ele alınabileceği belirtilirken, TBMM’ye milletvekilleri hakkında fezlekeler de gelmeye devam ediyor. TBMM’ye dün de aralarında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da olduğu bazı milletvekillerine ait 12 dokunulmazlık dosyası daha geldi. Böylece Meclis’te bulunan dokunulmazlık dosyası sayısı 562’ye ulaştı. Fezlekeli vekil sayısı da 129 oldu.

Rekor Demirtaş’ta

Başbakanlık tarafından dün Demirtaş’ın yanı sıra HDP Diyarbakır milletvekilleri İmam Taşçıer ve Nursel Aydoğan, HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ve CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel hakkındaki dokunulmazlık dosyaları TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)