E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAğbal: KDV sistemi baştan aşağı değişmeli---

Ağbal: KDV sistemi baştan aşağı değişmeli

Ağbal: KDV sistemi baştan aşağı değişmeli
02 Kasım 2017 - 21:56 borsagundem.com

Maliye Bakanı Naci Ağbal, KDV reformu üzerinde çalıştıklarını aktararak, gelinen noktada KDV sisteminin baştan aşağı değiştirilmesi gerektiğini, bu konuda yoğun çabalarının bulunduğunu belirtti.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM Genel Kurulunda kamuoyunda "torba tasarı" olarak bilinen, Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın tümü üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Ağbal, "Gerek vergi, gerek sosyal güvenlik politikası, gerekse yatırım ve üretime destek olan bütün ekonomik ve mali tedbirler çerçevesinde istihdamı destekleyeceğiz ve işsizlik oranını aşağı çekeceğiz." dedi.

Genç işsizliğinin önlenmesine ilişkin soru üzerine Ağbal, Türkiye'nin global krize rağmen ekonomik büyüme kaydeden ve yüksek istihdam sağlayan nadir ülkelerden olduğunu söyledi.

Ağbal, son bir yılda 1,1 milyon insana iş verildiğini belirterek, işsizliğin yüzde 10 seviyelerinde olduğunu, hükümet olarak bu oranları düşürmeyi hedeflediklerini anlattı.

Ekonomik büyümenin sürmesi gerektiğini vurgulayan Ağbal, bu nedenle hükümetin yatırımı, üretimi, ihracatı her zaman desteklediğini ifade etti.

Ağbal, 2017'nin ilk yarısında yüzde 5'in üzerinde büyüme sağlandığını anımsatarak, "İkinci yarıda daha yüksek oranda bir ivmeyle beraber inşallah yıl sonunu çok daha yüksek oranda bitireceğiz. Ekonomide güven geldikçe, üretimin çarkları döndükçe bu, istihdama daha fazla yansıyacak. Hükümet olarak gerek vergi, gerek sosyal güvenlik politikası, gerekse yatırım ve üretime destek olan bütün ekonomik ve mali tedbirler çerçevesinde istihdamı destekleyeceğiz ve işsizlik oranını aşağı çekeceğiz." şeklinde konuştu.

"KDV reformu konusunda yoğun çabamız var"

Taşeron firmalardaki işçilerin ödemelerine ilişkin sorun olmaması gerektiğini dile getiren Ağbal, 2014'te işçi alacaklarının süresinde ödenmesi konusunda daha önce düzenleme yaptıklarını hatırlattı.

KDV reformu üzerinde çalıştıklarını aktaran Ağbal, gelinen noktada KDV sisteminin baştan aşağı değiştirilmesi gerektiğini, bu konuda yoğun çabalarının bulunduğunu belirtti.

Ağbal, Varlık Barışı Kanunu'nun uluslararası normlara uygun olduğunu kaydederek, "Hiçbir zaman için Türkiye ekonomisinin ve Türkiye'nin kara paraya zerre kadar ihtiyacı yok." dedi.

2002'de bütçenin yüzde 43'ünün faize gittiğini, 2018'de bu oranın yüzde 10'dan düşük olduğuna dikkati çeken Ağbal, "Tasarrufu da yatırımı da hizmet bütçesini de yapan refahı da sağlayan biziz. " diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • e.göy03 Kasım 2017 04:53

    JAPONYA'DA İŞSİZLİK ORANININ %2,8 OLDUĞU AÇIKLANMIŞ %10,7 işsizlik.nere %2,8 işsizlik nere

  • mersinli03 Kasım 2017 00:56

    benzin 5.50 günde 5 litre yaksak 5.50 çarpı 5 =28 çarpı 30=840 tl her ay , geriye bir şey kalmadı herhalde maaşımızdan

  • South Park 02 Kasım 2017 23:20

    Ne zaman bir vergi sistemi ile ilgili açıklama yapsa sağlam zam geliyor. Otomobilde ÖTV zammı, mtv zammı vs hepsi buna örnek. Kaynak ihtiyacı için vatandaşın cebindeki paraya göz dikildi tamamen. Bu sürdürülebilir değil. Olamaz.

  • Tarık02 Kasım 2017 23:15

    İthalatta kdvyi peşin alıyorsunuz sonra malın fiyatı düşüyor veya elde kalıyor bizim kdv de devlete kalıyor sittin sene alamıyoruz. Dünyanın hiç bir yerinde ithalatta peşin kdv alınmaz birtek bizde var bu. Allah size akıl fikir versin içine etmediğiniz sistem kalmadı.

  • KARTALAĞABEYLİ02 Kasım 2017 22:04

    ULEN İTHAL MALI KULLANAN VE YERLİ ÜRETİM KULLANANIN ÜLEYE FAYDASI VE ZARARLARI BAZ ALINDIĞINDA AYNI OLUR MU?NERDE BUNUN VATAN SEVERLİĞİ?

  • KARTALAĞABEYLİ02 Kasım 2017 22:03

    DOĞRU SÖYLÜYOR,,İTHAL MALA %500....İÇ ÜRETİM VE TÜKETİME 0 KDV