E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinAğabeyinin yerine hapis yatmaya ağır bedel---

Ağabeyinin yerine hapis yatmaya ağır bedel

Ağabeyinin yerine hapis yatmaya ağır bedel
04 Ağustos 2014 - 04:28 borsagundem.com

Mal beyanı vermediği için 10 gün hapis yiyen F.K'nin yerine kardeşi A.K'nin hapis yattığı ortaya çıktı. Yargıtay A.K'nin 2 yılla yargılanmasını istedi

İstanbul'da icralık olan, mal beyanı vermeyince de 10 gün hapse mahkûm olan F.K’nın yerine kardeşi A.K’nın Kartal H Tipi Cezaevi’ne girdiği ve bu cezayı çektikten sonra tahliye olduğu ortaya çıktı. Oya Armutçu'nun Hürriyet'teki haberine göre yedi yıl süren davada Yargıtay 9. Ceza Dairesi, ağabeyinin yerine hapse giren cezasını çeken kardeşe verilen 200 lira adli para cezasını bozdu. Yargıtay, sanık A.K’nın başkasının yerine cezaevine girmekten altı aydan 2 yıla kadar hapisle yeniden yargılanmasına karar verdi.

YARGITAY BOZDU

2006’da Kartal 2. İcra Mahkemesi, F.K’yı “mal beyanında bulunmamak” suçundan 10 gün hapse mahkum etti. Kardeşi A.K, Kartal H Tipi Cezaevi’ne gidip kendisini ağabeyi olarak tanıttı. 23 Kasım 2007-3 Mart 2007 tarihleri arasında Kartal’da ağabeyinin yerine hapis yattı ve tahliye oldu. Olay ortaya çıkınca ise hakkında 2007’de dava açıldı. Mahkeme, sanık A.K’yı TCK’nın 270. maddesindeki “Suç üstlenmekten” önce 1 aya mahkûm etti. Daha sonra kardeşini kurtarmak için suç işlediği gerekçesiyle cezası 3/4 oranında indirildi ve sonuçta on gün karşılığı 200 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi ise eylemin TCK’nın 270. maddesindeki “Suç üstlenme” değil TCK’nın 291. maddesindeki “Başkası yerine cezaevine girme” olduğuna karar verdi ve hükmü oybirliği ile bozdu. 8 Haziran tarihli kararda, “Eylemin başkası yerine ceza infaz kurumuna girme suçunu oluşturduğu sanığın hukuki durumunun buna göre tayin ve takdiri gerektiği gözetilmeden suç vasfında yanılgıya düşülerek yazılı şekilde hüküm kurulması kanuna aykırıdır” denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)