E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAfgan komutanın görüntüsü olay oldu! ---

Afgan komutanın görüntüsü olay oldu!

Afgan komutanın görüntüsü olay oldu!
25 Ağustos 2021 - 11:44 borsagundem.com

Afganistan'da tahliye hareketliliği devam ederken Kabil'deki Hamid Karzai Havalimanı'nda çekilen bir kare ise dünya medyasının manşetlerine taşındı.

Taliban'ın Afganistan'ın çeşitli bölgelerini ele geçirmesinin ve hükümetin devrilmesinin ardından Afgan halk, Taliban tarafından öldürülme veya işkence görme korkusu içinde yaşıyor. Ülkeler de, insanlarını güvence altına almak amacıyla vatandaşlarını tahliye etmeye çalışırken, dünya Afganistan'da ortaya çıkan durumu yakından izliyor.

Bununla birlikte binlerce Afgan vatandaşı başka ülkelere gidebilmek için günlerdir Kabil'deki havaalanında bekliyor. Tahliye edilme umudu ile bekleyen binlerce kişi arasında tanıdık bir sima da vardı. Eski Afganistan Genelkurmay Başkanı Wali Mohammad Ahmedzai'nin kuyrukta beklediği bu anlar dünya medyasında geniş yer buldu.

KOMUTAN TAHLİYE İÇİN KUYRUKTA BEKLİYOR

Twitter başta olmak üzere birçok sosyal medya platformunda paylaşılan Ahmedzai'nin bu görüntüsü, Megh Updates adlı bir Twitter sayfasından "Eski Afgan Ordusu Komutanı Wali Muhammed Ahmadzai ülkeyi terk etmek için havaalanında sırada bekliyor" başlığıyla paylaşıldı. Ancak Ahmedzai'nin uçağa binip binmediği henüz belli değil.

Ahmadzai, Taliban'ın başkenti ele geçirmesinden günler önce 11 Ağustos'ta görevden alınmıştı.

Biden: Kabil Havalimanı'na IŞİD saldırabilir!

 

Biden Taliban'ın resti sonrası konuştu: Ne kadar erken çıkarsak...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ne oldu25 Ağustos 2021 12:10

    Abd ve avanelerine güvenenler böyle beklerler bir kalemde silinirisniz.....işiniz bittimi çöpsünüz....

  • amanin amanin25 Ağustos 2021 12:09

    iyi en azından düzgün adammış. sıraya girmiş bekliyor.

  • Mucize Reis : )25 Ağustos 2021 11:56

    Bu komutan kimin için savaşacak ?. ülkesini terk eden kukla cumhurbaşkanı için mi ?. abd silahları alan ordusu ile abd menfaatleri için mi ? içinde çin ve rusyaya ajanlık eden alt düzey komutanların geleceği için mi ? Halkın bir kısmı talibancı, diğer kısmı agnaistan cumhuriyetçi. Ya bir insan ne için savaşır? vizyonu nedir? ne uğurda motive olmalı ve ölümüne savaşmalı ? Hangi kişi Afganistanda tam bağımsız ülke, ne çin ne abd ne rusya diyerek halkı etrafında toplamayı başarabilir ? ne kuvayi milliyeleri, ne orduları, hiç birşeyleri yok. Demekki bu komutanda kukla, seçilmeyen atanan isimlerden biri. Gerçektende  çorba gibi ülke. milli değeri yok, milli blriği, milli geçmişi, herkers paraya kole olmuş, halkını satmış.

  • Bir yorum25 Ağustos 2021 18:33

    Sus artık zvzk