E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAdanaspor:1 - Beşiktaş:2---

Adanaspor:1 - Beşiktaş:2

Adanaspor:1 - Beşiktaş:2
19 Kasım 2016 - 19:05 borsagundem.com

Süper Lig'in 11. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Adanaspor'u 2-1 yendi. Yenilmezlik serisini sürdüren Kartal, 27 puana yükseldi ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Beşiktaş deplasmanda Adanaspor'u 2-1 yendi.

Mücadelenin 11. dakikasında Beşiktaş, Aboubakar'ın attığı golle 1-0 öne geçti. Bu golden 5 dakika sonra, Andreas Beck'in ceza alanına gönderdiği ortada Bekir Yılmaz topa elle müdahale edince, hakem Ali Palabıyık penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını gole çeviren Cenk Tosun, skoru 2-0 yapan isim oldu. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.

56. dakikada Atınç Nukan'ın Vladimir Koman'a ceza alanı içinde yaptığı kontrolsüz müdahale sonrasında Ali Palabıyık bir kez daha beyaz noktayı işaret etti. Penaltıyı gole çeviren Magaye Gueye farkı 1'e indirdi: 1-2. 71'de Bekir Yılmaz, Atiba Hutchinson'a sert müdahalede bulununca direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Adanaspor 10 kişi kalırken, Beşiktaş mücadeleyi 2-1 kazandı.

Bu sezonki yenilmezlik serisini sürdüren Beşiktaş, bu galibiyetin ardından 27 puana yükseldi ve 1 maç eksiği olan Başakşehir'i geride bırakarak zirveye yerleşti. Ligin dibindeki Adanaspor ise 6 puanda kaldı.

MAÇTAN NOTLAR
Adanaspor ile Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de 12 yıl sonra karşı karşıya geldi. Lig tarihinde bundan önce, Adanaspor'un küme düştüğü 2003-2004 sezonunda karşılaşan ekipler, ligin 11. haftasında Süper Lig'de yeniden rakip oldu. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 10. haftadaki Trabzonspor maçında sahaya çıkardığı ilk 11'den, iki oyuncu değişikliğine gitti. Beşiktaş'ta, Trabzonspor maçında görev alan Rhodolfo ve Adriano Adana'ya getirilmezken, bu futbolcuların yerine ilk 11'de Atınç Nukan ve Beck yer aldı.

ADANASPOR'DA KADRO DEĞİŞTİ
Adanaspor Teknik Direktörü Krunoslav Jurcic, 10. haftada deplasmanda yaptıkları Çaykur Rizespor maçının ilk 11'inde bir değişiklik yaptı. Turuncu-beyazlılarda, geçen hafta görev alan Emre Uğur Uruç'un yerine Bekir Yılmaz ilk 11'de forma giydi. Adanaspor ilk 11'inde sadece Tevfik Altındağ ve Bekir Yılmaz yerli futbolcular olarak göze çarptı. Karşılaşmanın oynandığı 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda, iki takımın taraftarları tribünlerde kendilerine ayrılan bölümleri büyük oranda doldurdu. Adanaspor ve Beşiktaşlı futbolcular sahaya, Türkiye Beyazay Derneği tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde, eğitimden istihdama, spordan sağlığa, yaşamın her alanındaki engelleri kaldırmak adına yürütülen kampanyanın, "Aşmak için hareket" yazılı pankartıyla çıktı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile Adanaspor Kulübü Başkanı Bayram Akgül, maçı protokol tribününde birlikte izledi.

ÇANTALI TARAFTARLAR STADA ALINMADI
Yanlarında çanta olan taraftarlar, güvenlik nedeniyle maçın oynandığı stada alınmadı. Tribün turnikeleri önünde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, Emniyet Müdürlüğünün aldığı karar gereği taraftarları çantasız olarak stada kabul etti. Öte yandan, maçtan önce stat çevresinde iki takım taraftarları arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)