E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinAdana cinayet ve soygundan bıktı---

Adana cinayet ve soygundan bıktı

Adana cinayet ve soygundan bıktı
27 Ağustos 2013 - 15:55 borsagundem.com

Cinayet, tecavüz, gasp, darp, soygunun eksik olmadığı Adana'da korkulan yaşandı. Esnaf artık bıktı

Son 9 aydaki silahlı 2 soygun, 2 soygun girişimi ve 23 hırsızlığın yaşandığı kentte kuyumcular, dün 2 kişinin öldürüldüğü olayın ardından tedirginlik duymaya başladı.
Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, AA muhabirine, kuyumculara yönelik hırsızlık ve soygun olaylarının arttığını vurgulayarak, faillerin bazılarının yakalandığını ancak kanunlardaki boşluktan dolayı tahliye edilenler olduğunu söyledi.
Son 10-15 günde özellikle silahlı soygunların yaygınlaştığına dikkati çeken Başman, şunları kaydetti:
"Kentimizde 10 gün içerisinde 5 olayın vuku bulması bizi tedirgin ediyordu. Dünkü olay da tuzu biberi oldu. Kan dökülmesinden korkuyorduk, maalesef onu da yaşadık. Hem de en acı şekilde yaşadık. Olayda baba ve oğlunu kaybettik. Bu bizi derinden etkiledi. Esnaf arkadaşlarımda ciddi anlamda bir infial var. Sayın Valimiz ve Emniyet Müdürümüzden randevu talebimiz oldu. Tahmin ediyorum kısa sürede talebimizi kabul edecekler."
Hukuk fakültesinde görevli öğretim üyeleriyle görüşerek, bu konuda yapılması gereken yasal düzenlemeleri değerlendirdiklerini anlatan Başman, şöyle konuştu:
"Genelde şüphelilerin yaşlarının küçük olduğunu, serbest bırakıldıklarını öğreniyoruz. Bu kişiler aynı suçu işlemeye devam ediyor. Dünkü olaydan sonra benim gibi birçok arkadaşım heralde çok huzursuz bir gece geçirmiştir. Korkumuz, bu olayların devam edeceği yönündedir. Maddi konu bir tarafa, canımızın da tehdide uğradığı kaygısı taşıyoruz. Biz neyimiz var neyimiz yok, az ya da çok vitrinimizde 5-10 santimetrelik camın geresinde sergileyen ve bu şekilde çalışarak hayatını kazanan insanlarız. Bu yıl yaklaşık 23 vitrin kırıldı. Dünküyle birlikte 2 silahlı soygun, 2 de silahlı soygun girişimi yaşandı. Dünkü olayın dışında yaralama olmadı ama birinden 1 kilo, diğerinden de 4,5 kilo altın gaspedildi. Güvenlik sistemlerimizle ilgili bizden yapılması istenenleri gerçekleştirdik. Eksiklerimiz varsa gidermek istiyoruz ancak devletimizin de daha aktif olmasını beklemek bizim doğal hakkımızdır."
Başman, parti farkı gözetmeden milletvekilleriyle görüşeceklerini ve bu konunun meclis kürsüsünde de dile getirilmesini talep edeceklerini  sözlerine ekledi.
Kent merkezinde kuyumcu dükkanı bulunan Nuh Yürük da gerekli tedbirlerin almasını isteyerek, "Yasaların değişmesini istiyoruz. Devlet yetkilileri ve esnaf arkadaşlarımın işbirliği ile bu sorunun en kısa zamanda çözülmesini istiyoruz. Aynı zamanda emniyet kuvvetlerimizden de bizlere destek olmalarını ve faili meçhul cinayetlerin, soygunların önlenebilmesi için gerekli tedbirleri en kısa zamanda almalarını arzu ediyoruz” diye konuştu.
Adana'da dün yaşanan olayda maskeli ve silahlı 3 kişi kuyumcudan altın çalmış, kaçarken kendilerini engellemek isteyenlere pompalı tüfekle ateş açmış, 6 kişiyi yaralamıştı. Yaralananlardan baba ile oğlu hastanede kurtarılamamıştı.
Öte yandan, Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, belirtilen sürede gerçekleştirilen soygun ve hırsızlık olaylarından sadece 3'ünün faillerinin yakalanamadığını bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)