E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB/Juncker:Şartlar karşılanmazsa anlaşma gerçekleşmez---

AB/Juncker:Şartlar karşılanmazsa anlaşma gerçekleşmez

AB/Juncker:Şartlar karşılanmazsa anlaşma gerçekleşmez
12 Mayıs 2016 - 15:07 borsagundem.com

AB Komisyonu Başkanı Juncker, "Şartların karşılanmasına çok büyük değer veriyoruz. Aksi halde bu anlaşma gerçekleşmez" dedi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, vize serbestisi şartlarının karşılanmasına büyük değer verdiklerini belirterek, aski halde Türkiye ve AB arasındaki anlaşmanın gerçekleşmeyeceğini söyledi.

Juncker, Almanya'da katıldığı bir toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin vize serbestisi şartlarına bağlı kalmasını beklediklerini ifade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevden ayrılacağına değinen Juncker, "Türkiye'yle anlaşmamız böyleydi. Başbakanlıktaki değişikliğin etkisi, AB ve Türkiye arasında anlaşmaların bozulması olamaz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Terörle Mücadele Kanununun değiştirilmeyeceği yönünde açıklamalarına ilişkin olarak Juncker, "Eğer Sayın Erdoğan, Türklerin Avrupa'ya vizesiz seyahat etme hakkının verilmesini engelleme stratejisi güdüyorsa, Tük halkı nezdinde bunun sorumluluğunu o almak zorunda. Bu benim sorunum değil. Onun sorunu olacaktır." dedi.

Juncker ayrıca, "Şartların karşılanmasına çok büyük değer veriyoruz. Aksi halde bu anlaşma (Türkiye ve AB arasında varılan mutabakat) gerçekleşmez." ifadesini kullandı.
Öte yandan AB Komisyonu Başsözcüsü Margaritis Schinas, günlük basın toplantısında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Terörle Mücadele Yasasının değiştirilmeyeceğini net bir şekilde söyledi. Bu durumda Türkiye ile anlaşma bitti mi?" şeklindeki soruya, "Hayır." yanıtını verdi.
Schinas, Türk hükümetinin verdiği söz bulunduğunu ve Türk hükümetiyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Vize serbestisi kritik noktada!

AB Komisyonu, 4 Mayıs'ta Türk vatandaşlarının Schengen ülkelerine vizesiz seyahat etmesini öngören bir tavsiye kararı almış ancak vizelerin kaldırılabilmesi için 72 kriterden geriye kalan 5'inin de tamamlanması gerektiğini belirtmişti. Bu şartlar arasında terör tanımının değiştirilmesi de bulunurken, Avrupa Parlamentosu (AP) tüm kriterler karşılanana kadar AB Komisyonunun teklifini oylamama kararı almıştı.

Vizesiz Avrupa'ya terör engeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Türkiye'nin terörle mücadele ettiği bir ortamda ilgili kanunu değiştirmeyeceklerini ifade ederek, "Teröristlere çadır kurdurtacaksın ve onlara orada imkan sağlayacaksın ve bunu demokrasi adına yaptığını söyleyeceksin. Bize de 'Vize kaldıracağım bunun şartı, şunu değiştirmen...' Kusura bakma, hadi bakalım biz yolumuza gidiyoruz, sen de yoluna git. Kiminle anlaşabiliyorsan onlarla da anlaş." ifadelerini kullanmıştı.

AB açısından Türkiye'yle anlaşma sığınmacı akışını durdurmak açısından büyük önem arzediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • flamenco7212 Mayıs 2016 21:09

    yollayalım mültecileri...bir sokak köşesinde bir mülteci tarafından bıçaklanıp soyulacağıma..bi zahmet vizeyle giderim avrupaya

  • vatansever12 Mayıs 2016 20:43

    TC nin etrafindaki ulkeleri bir bakin burasi isvec alpleri deyil ,TC nin savunmasi guclu olmak zorundadir....

  • vatansever12 Mayıs 2016 20:42

    Gercekleri conusup/gorup TC nin avrupa birligi kapisinda dilenci olmaktan kurtulma zamani gelmistir ,Umarim ki TC bir an evvel idamida geri getirerek kendi yolunu devam eder......

  • Stratejist12 Mayıs 2016 20:34

    Burhan Kuzu gibi, kapıları açıp mültecileri salıveririz fikrinde olanlar akıllarınca AB yi tehdit etmeye çalışıyorlar. Peki AB de siz kapları açarsanız bizde AB sınırları içindeki bütün türkleri ülkelerine geri göndeririz derlerse ne olacak?

  • Stratejist12 Mayıs 2016 20:34

    Burhan Kuzu gibi, kapıları açıp mültecileri salıveririz fikrinde olanlar akıllarınca AB yi tehdit etmeye çalışıyorlar. Peki AB de siz kapları açarsanız bizde AB sınırları içindeki bütün türkleri ülkelerine geri göndeririz derlerse ne olacak?

  • haktan12 Mayıs 2016 17:39

    “Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden her kim onları dost edinirse, o onlardandır.” (Mâide: 51) 1950 li yıllarda yapılan hatayı inşallah Reis kökten halledip AB masalını bitirir.... Sadece Gümrük vergi kaybımız incelense facianın boyutu açığa çıkacaktır.............

  • AVANTAYA SON12 Mayıs 2016 16:40

    Mesele 6 milyar eurodaki krizdir.. adamlar da diyor ki 'sizin o parayı tokatlamayacağınız ne malum? garanti verin her sorunu halledelim!' daha ne desinler?

  • temel uz12 Mayıs 2016 15:33

    güzel türkiyemizi teröre teslimmi edecegiz,avucunuzu yalarsiniz.

  • alp12 Mayıs 2016 15:14

    AYNEN KAPILARI AÇACAKSIN BİRAZ DA ONLAR UĞRAŞSIN...TERÖRÜ DESTEKLEMEK NASILMIŞ..BİR GÖRSÜNLER BU BATILILAR ÇOK İĞRENÇ OLDULAR...LANET OLSUN BÖYLE BİRLİKTELİĞE