E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'ye göre İsveç sözünü tutmuş!---

ABD'ye göre İsveç sözünü tutmuş!

ABD'ye göre İsveç sözünü tutmuş!
14 Haziran 2023 - 02:10 borsagundem.com

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, İsveç'in NATO Zirvesi kapsamında Türkiye'ye verdiği sözleri yerine getirdiğini belirterek İsveç'in bir an önce NATO üyesi olması gerektiğine inandıklarını açıkladı.


Jean-Pierre, günlük basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İsveç'in PKK ile bağlantılı bir tutukluyu Türkiye'ye iade etme kararının hatırlatılması üzerine Jean-Pierre, "Böylece İsveç, NATO Zirvesi'nde Finlandiya ve Türkiye ile üzerinde anlaşmaya vardığı üçlü Mutabakat Zaptı kapsamında verdiği taahhütleri yerine getirmiş oldu" dedi.

İsveç'in yürürlüğe koyduğu "terörle mücadele yasasının da" buna dahil olduğunu vurgulayan Jean-Pierre, "İsveç, NATO'nun değerlerini paylaşan, İttifakı güçlendirecek ve Avrupa güvenliğine katkıda bulunacak güçlü, yetenekli bir savunma ortağıdır" ifadesini kullandı.

Beyaz Saray Sözcüsü, bu nedenle "İsveç'in bir an önce NATO üyesi olması gerektiğine" inandıklarını ve bu konuda "umutlu olmaya devam ettiklerini" dile getirdi.

Beyaz Saray'da "Haziran 19" kutlaması

ABD Başkanı Joe Biden'ın, ülkede köleliğe son verilme günü olarak bilinen "Haziran 19" kutlaması kapsamında, sivil toplum örgütü liderleri, eğitimciler, öğrencilerin de dahil olduğu yüzlerce kişiyi Beyaz Saray'da ağırlayacağı belirtildi.

Jean-Pierre, 2021'de hayata geçirilen kutlamayla ilgili, Biden'ın göreve başladığından bu yana Amerika'nın çeşitliliğini yansıtan bir hükümet gibi davrandığına işaret etti.

Beyaz Saray Sözcüsü, ABD Başkanının, kendisinden önceki her başkandan daha fazla siyahi kadını federal mahkemelere aday gösterdiğini ve adli atamaların yaklaşık üçte birinin siyahi Amerikalılardan oluştuğunu vurguladı.

ABD'den Türkiye, Finlandiya, İsveç ve NATO açıklaması

 

İsveç'ten NATO'ya topraklarında asker bulundurma izni

 

İsveç'ten uyuşturucu kaçakçısını iade kararı

 

İsveç'le kritik temas

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş14 Haziran 2023 10:53

    Külahıma anlat bir ortaoyunu dönüyor. İsveç hiç bir zaman PKK yı desteklemekten vazgeçmez. Türkiye bu oyuna düşmemeli.

  • Mucise Reis : )14 Haziran 2023 10:18

    ABD ne isterse o direnemezsin... Tamam abi der imzayı atarsın. nerede F 35 lerin tekeri ? :D nerede f 35 lerin milyar usd parası ? .. şuan bölgemizde anlık  5 yıl içinde, 10 yıl içinde gerilim ve savaşsal adımlar olsa hava gücü zayıf bir ülkeyiz. Hava gücümüz boşlukta ve eldekiler 4 nesil hala. projeler , oalcak, edecekler vb var. ama şuan 20 f 35 dahi teslimi alsak 20 yıl giderdik , iç üretimde golsun olmasın yavaş yavaş ierlersin fark etmez.. şuan hava gücünde bir sorun var. ABD bilerek bunu yapıyor. ABD rusyaya karşı ukraynayı kullandı, kutuplardaki olasu rusya genişlemesine karşı isveç kullanılacak. rusya çünku yeraltı madenler ile finanse ettı kendını. dunyada avrupadada etkındı.

  • azmi14 Haziran 2023 10:13

    Hiç sanmam . Kur'an karşıtı gösteri yapan ,yakan hakaret edeni koruyan yasa hükümleri taşıyan , tepkilere duyarsız kalan , terörü lanetlemeyen ,teröristleri ülkesinde barındıran devletin sözüne güven olmaz...

  • km14 Haziran 2023 09:57

    Orta oyunu...Bakalım kim kavuksuz kalacak...Her zaman oldugu gibi...

  • Bik14 Haziran 2023 08:47

    Gerçekte uyuşturucu suçundan ceza alan vatandaş, Avrupa'ya sığınmak için terör örgütü üyesi olmakla suçlandığını iddia ediyor.

  • Ferhat 14 Haziran 2023 07:37

    Bebek kandırıyor sanki. Hangi verilen söz yerine getirildi

  • Baba14 Haziran 2023 07:17

    Şeytanın pcleri ABD Nin kucağına oturmuş fetö adilerini tekeeerr teekeer almadan isvece NATO üyeliği yookkkk. Şuan bu işleri yapan TÜRKİYE Cumhuriyeti devletidir vatan severler gurur duyyaar

  • Pala14 Haziran 2023 06:40

    Teröristleri iade ediyor, terörist olmayıp da haksızca suclananlari iade etmiyor. 3 5 kuruş verip akpye tükürdüğünü de yalatacak gibi

  • Murat14 Haziran 2023 12:18

    ... haksızca suçlanan... dediği anda fetocu olduğu pis pis sırıtıyor....isvecin de fetonun de aq

  • Itri14 Haziran 2023 09:05

    Hah işte dahi baran, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına göre terörist olanlar iade ediliyor, akp kriterlerine göre terörist ilan edilenler iade edilmiyor. Yoksa patates soğan üreticilerinden tut, film artisi gibi sağa sola yapistirilan fotoğraflara sakal bıyık cizenlere kadar herkes terörist bu ülkede.

  • baran14 Haziran 2023 08:12

    Geri zekalı Akp değil  Türkiye Cumhuriyeti devleti ne akp si.  Pkk itleirni Suriye den de kovacağız bunu da iyi anla.  Amerikan iti terörist kırmalarına Türkiye her daim haddini bildiriir.  Amerikan generalleri ile çadırda ne halt karıştırıyorsunuz bilmem.  Kaçarken  ...n giyemeye vaktiniz olmayacak.  Sapıklar sürüsü sizi.