E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'nin Yüzyılın Anlaşması' planına tepki---

ABD'nin Yüzyılın Anlaşması' planına tepki

ABD'nin Yüzyılın Anlaşması' planına tepki
21 Haziran 2019 - 21:23 borsagundem.com

Lübnan'da ABD'nin Yüzyılın Anlaşması planına karşı bir araya gelen Arap siyasetçi, düşünür ve gazeteciler, ABD'nin 'Yüzyılın Anlaşması' planına tepki gösterdi

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Arap siyasetçi, düşünür, gazeteci,  diplomat ve Filistinli gruplardan oluşan temsilcilerin katılımıyla "Yüzyılın  Anlaşması Karşıtı Gazeteciler" konferansı düzenlendi.

Konferansın sonuç bildirgesinde Filistin'in satılık olmadığı, gelecek  nesillerin hakkı olduğu vurgulanarak, "ABD'nin 'Yüzyılın Anlaşması' planına ortak  olan devletler haindir. Doğrudan ya da dolaylı olarak bu plana katılan her  devlet, Filistin'in hakkına ihanet etmektedir." denildi.

Söz konusu planın, ABD, Suudi Arabistan ve Bahreyn'in rüşvet vermesi  ve Filistin'in müzakerelere teslim olmaya zorlanması olduğu ifade edildi.

Bildiri "Vakit geldi. Net bir tutum gerekli. Sulha hayır, müzakereye  hayır." ifadeleriyle son buldu.

"Yüzyılın Anlaşması" planı

ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail-Filistin meselesinin çözümü  konusunda öne sürdüğü, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve  Mısır'ın da destek verdiği belirtilen "Yüzyılın Anlaşması" planının, Filistin  devletini kurmak için Sina topraklarının bir bölümünün alınmasını öngördüğü ileri  sürülüyor.

Bir diğer iddiaya göre ise plan; Kudüs'ün tamamının İsrail'e  bırakılması ve Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin büyük  bölümünün varlığını sürdürmesi gibi Filistinlilerin aleyhine maddeler içeriyor.

"Yüzyılın Anlaşması" planı kapsamındaki ilk organizasyon

Beyaz Saray basın ofisinden yapılan açıklamada, Bahreyn'in ABD ile iş  birliği içinde 25-26 Haziran'da başkent Manama'da "Refah için Barış" adlı  ekonomik çalıştaya ev sahipliği yapacağı belirtilmişti.

Çalıştayın, ABD'nin İsrail-Filistin meselesinin çözümü konusunda ne  zaman açıklanacağı netlik kazanmayan "Yüzyılın Anlaşması" planı kapsamındaki ilk  organizasyon olduğu ifade ediliyor.

Filistin yönetimi, çalıştaya katılmayacağını açıklarken, konferansa  davet edilmesi beklenen ülkelere boykot çağrısı yapmıştı. Filistin yönetiminin bu  çağrısına rağmen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan ve Katar'ın  Manama'daki çalıştaya katılacağı duyurulmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)