E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'nin 'Afganistan' operasyonu başladı---

ABD'nin 'Afganistan' operasyonu başladı

ABD'nin 'Afganistan' operasyonu başladı
13 Ağustos 2021 - 23:59 borsagundem.com

ABD Savunma Bakanlığı, Kabil Büyükelçiliğindeki personelin tahliyesi için 3 taburun yola çıktığını, hafta sonu bölgede olacağını ve operasyonun başladığını açıkladı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Kabil Büyükelçiliğindeki personelin tahliyesine ilişkin operasyonun başladığını ve ülkedeki birliklerine ilişkin herhangi bir saldırı olması halinde karşılık vereceklerini belirtti.

Pentagon Sözcüsü Kirby, basın brifinginde Afganistan'daki Amerikan diplomatik personelin tahliyesiyle ilgili operasyon konusunda değerlendirmelerde bulundu.

"Operasyon başladı"

Kirby, Kabil Büyükelçiliğindeki personelin tahliyesi için 3 taburun yola çıktığını, birliklerin hafta sonu bölgede olacağını ve operasyonun başladığını açıkladı.

Yaklaşık 3 bin askerin tahliye için gönderildiği Kabil'deki gerekli güvenlik önlemlerini aldıklarını vurgulayan Sözcü Kirby, Afganistan'a tahliye için gönderilen askeri birliklere tehdit karşısında savunma haklarının olduğunu ve her türlü saldırıya karşılık vereceklerini söyledi.

"11 Eylül'den sonra Afganistan'a gönderilen askerler yapmaları gereken şeyi yaptı"

Kirby, ABD askerleri ile Taliban'ın karşı karşıya gelme olasılığına ilişkin soru üzerine şu açıklamayı yaptı:

Geleceği göremem, ancak şunu söyleyebilirim, 11 Eylül'den sonra Afganistan'a gönderilen askerler yapmaları gereken şeyi yaptı, yani Afganistan'ın ABD'ye yönelik terör saldırılarına güvenli liman olmasını önleme ve El-Kaide gibi grupların kapasitelerini ciddi şekilde geriletme görevini yaptılar.

ABD'nin 20 yıllık süreçte Afganistan'dan hem yönetim hem de güvenlik güçleri anlamında gerekli tüm desteği sağladığını, artık Afgan yönetiminin Taliban'a karşı duracak kararlılığı göstermesi gerektiğini ifade eden Kirby, şu an Amerikan askerlerinin ve ülkedeki diğer Amerikalı personelin çekilmesinin öncelikleri olduğunu söyledi.

Kirby ayrıca Afganistan'da siyasi bir müzakere sürecinin devam ettiğini ve Taliban'ın bu müzakere sürecine aktif olarak katılıp siyasi bir sonuca ulaşmaya çalışması gerektiğini vugruladı. 

BM'den Afganistan itirafı: Durum kontrolden çıkıyor

 

NATO'dan Taliban'ın saldırılarına yönelik açıklama

 

İngiltere Afganistan'a asker gönderiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Günün sonu15 Ağustos 2021 04:21

    Taliban ABD kurdu Afganistan diğer grupları yok etti talibanı güçlendirdi görevi bitti şimdi afkanistanı işgal edip göç dalgası başlatıp Avrupa'yı tehtit etti Aynısını Küba'da Meksika'da abdeye hatlı yapılmıştı Yeni silah mülteciler

  • pazarci14 Ağustos 2021 17:50

    Allah,in Gazaabi Musluman/islam dusmanlarinin uzerine olsun.Amiin.

  • terör ve güvenlik uzmanı14 Ağustos 2021 14:04

    Taliban diğer adıyla Türkçesi talebeler  her terör örgütünü kuran Amerika tarafından ,o devirde yani 90 lı yıllarda Afganistan'ı işgale gelen Rusya'ya karşı kurulmuş bir örgüttür.Zamanla uyuşturucu  işinde anlaşamayınca birbirlerine düşman olmuşlardır.Yoksa Amerika'nın bu örgüte karşı olduğu falan yoktur.İşin ucunda para var.Zaten günlük hayatta cinayetler ya aşk yada para yüzünden işlenir.Burada da para söz konusudur.

  • Hüseyin ÇAKIR14 Ağustos 2021 08:58

    Ülkemize gelecek Amerikalı mültecileri bekliyoruz.

  • Arif gsli 14 Ağustos 2021 09:43

    Nedemek bu şimdi. Kimi alsınlar onu açık söle

  • Okie Dokie14 Ağustos 2021 01:06

    Türkiye'de de her yer Afganlı Suriyeli doldu. ABD'li kardeşlerim beni de kurtarır mısınız rica etsem.

  • Arif gsli 14 Ağustos 2021 09:44

    Abd den medet uman acizlerrrr

  • mehmet14 Ağustos 2021 01:01

    askere gerek yok zaten anlaşmışlar..