E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB'den göçmen yardımı Şubat'ta geliyor---

AB'den göçmen yardımı Şubat'ta geliyor

AB'den göçmen yardımı Şubat'ta geliyor
01 Şubat 2016 - 08:07 borsagundem.com

Bakan Bozkır, "Suriyeli sığınmacılara yönelik AB'nin ayırdığı 3 milyar euro Şubat'tan önce geliyor"

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye'de bulunan Suriyeli sığınmacılara yönelik AB'nin ayırdığı 3 milyar euroluk kaynağın şubat ayı sonundan önce Türkiye'ye ulaşacağını söyledi. Roma'da resmi temaslarda bulunan Bozkır, AB'nin sığınmacılar için ayırdığı 3 milyar euroluk kaynağın İtalya tarafından bloke edilmesine dair ortada yanlış bir algı olduğunu belirterek, "Bu algının, hiçbir şekilde doğru olmadığını bu görüşmelerimiz sırasında anlaşıldı. İtalya 250 milyon civarındaki katkısının kendi bütçesinden değil de AB'ye yapmakta olduğu katkılar çerçevesinde Türkiye'ye gönderilmesini savunuyordu" dedi. 

SURİYE SORUNU ÇÖZÜLMELİ 

Temaslarında Suriye'de devam eden iç savaşa da değinildiğini anlatan Bozkır, "Suriye konusunda ilerleme kaydedilmeden hem terörle hem illegal göçle mücadelede beklediğimiz sonuçların alınmasının mümkün olmayacağını, Suriye sorununun bir an önce çözülmesinin hem Türkiye, AB hem de bölgemiz ve dünya barışı bakımından arz ettiği önemi tekrar değerlendirdik" diye konuştu.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)