E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB'den flaş Hizbullah kararı---

AB'den flaş Hizbullah kararı

AB'den flaş Hizbullah kararı
22 Temmuz 2013 - 18:15 borsagundem.com

AB, Hizbullah'ın en belirgin siyasi güç olan Hizbullah askeri kanadını terör örgütü ilan etti

Diplomatik kaynaklar, Avrupa Birliği'nin Hizbullah'ın askeri kanadını terör örgütleri listesine alırken, sivil kanatla diyaloğun devamının güvence altına alındığını ve Lübnan'a AB mali yardımının bu karardan etkilenmeyeceğini belirtiyor.
AB kaynaklarına göre dışişleri bakanlarının, Hizbullah'ın askeri kanadının terör örgütleri listesine alınmasını onaylamasına rağmen kararın yasal zeminin hazırlanması için birkaç haftalık süreye ihtiyaç duyuluyor. Aksi halde Hizbullah'ın Avrupa Adalet Divanı'na başvurup kararı iptal ettirmeye çalışabileceği belirtiliyor.
Hizbullah'ın terör örgütleri listesine dahil olmasıyla AB'de tespit edilebilen malvarlığı dondurulabilecek ve militanlarına seyahat yasağı getirilebilecek. AB polis teşkilatı Europol, Hizbullah'a yönelik operasyonları koordine edebilecek.
Bulgaristan'ın Burgaz kentinde 18 Temmuz 2012'de beş İsrailli turistin ve bir Bulgar vatandaşının ölümüne neden olan bombalı saldırının arkasında olmakla suçlanan Hizbullah'ın askeri kanadının terör örgütleri listesine dahil edilmesi için İngiltere, Almanya ve Fransa bastırırken, bu konuda çekinceleri bulunan bazı küçük üyelerin ikna edilmesi bekleniyordu.
AB'de sadece Hollanda, bir bütün olarak Hizbullah'ı terör örgütü olarak görürken İngiltere, örgütün sadece askeri kanadını terör örgütü ilan ederek AB'den de aynı adımı atmasını talep etmişti.
"ETKİLENMEYİZ"
Hizbullah'a yakın kaynaklar, AB dışişleri bakanlarının örgütün askeri kanadını terör örgütleri listesine dahil etme kararının kendilerini etkilemeyeceğini öne sürdü.
Kaynaklar, örgütün uzun süredir ekonomik kuşatmaya maruz bırakıldığını belirterek, bu sebeple örgütün durumunu düzelttiğini, maddi açıdan kararın anlamı olmadığını savundu.
Lübnanlı siyasilerin örgütü terör listesine koymak için çalıştıkları yönündeki iddialarla ilgili olarak kaynaklar, "2006 Temmuz'unda bizlere karşı İsrail düşmanının yanında yer alanlar, hiç şüphe yok ki bu kararda yer almışlardır, aleyhimizdeki her fırsatı değerlendireceklerdir" ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet22 Temmuz 2013 19:30

    çevreci oldugunuzu ispatlamanın tek yolu 90 lı gençleri yanınıza alarak olmalı yoksa hiç kimseye inandırıcı gelmez bizim pkk bile bu yeni hiç bir zaman anlayamadıgımız bu jenerasyon farkıyla çevreci örgüt oldu hemde dünyanın ve türkiyenin destegiyle meşru hale geldi

  • mehmet22 Temmuz 2013 19:08

    hizbullah bizim pkk da artık çevreci örgüt oldu gezi parkıyla birlikte meşru hale geldi çakma yerli malı greanpees y gençligi sayesinde çakma siyasi parti çakma sivil toplum örgütü çakma ab çakma abd çakma aydınlar çakma sanatçılar çakma milletvekilleri çakma medyayla gezi lice dayanışmasıyla pkk oldumu sana çevreci örgüt fakat bu geçiş aşamasında tek yapamadıkları orantısız şidetti beceremediler o yüzden çevreci kimligini meşru hale getirmen şart dünya düzeni çevrecilerin hareketine yeniden yapılanıyor

  • mehmet22 Temmuz 2013 18:55

    hizbullah ab nin bu kararından sonra bu lekeyi temizlemesi için sanırım çevreci örgüt oldugunun ispatlaması için biraz üviversite biraz sivil toplum kuruluşu biraz aydın biraz sanatçı biraz medya biraz siyasi parti biraz dış ülke faliyetine giderek kendilerinin meşru cevreci örgüt olduguna ab yi inandıracaktır yoksa işi zor ha biraz da finans merkezi

  • mehmet22 Temmuz 2013 18:41

    şimdiye kadar böyle bi karar almayan ab nasılda oluyorda karar alıyor inanılır gibi degil birilerine işaret edip ortadan kaldırma kararı aldı sanırım

  • mehmet22 Temmuz 2013 18:32

    hizbullah 90 jenerasyonlu masum çevreci bir örgüttür sadece orantısız güç kullanmasıdır orantısız güç dünyanın neresinde olursa olsun kabul görmez egitim şart

  • mehmet22 Temmuz 2013 18:30

    avrupa birliginin bu kararıyla aynı fikirde degilim çünkü hizbullah grean pees yani ulusalararsı standartlara olan çevreci bir örgüt sadece bazen orantısız şiddete baş vurması silah kullanması tabii bunun sebebide egitim eksikligi egitimi abd standartlarına getirmesi şart