E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB'den Doğu Akdeniz için uluslararası konferans önerisi---

AB'den Doğu Akdeniz için uluslararası konferans önerisi

AB'den Doğu Akdeniz için uluslararası konferans önerisi
05 Eylül 2020 - 07:55 borsagundem.com

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Doğu Akdeniz'de tansiyonu düşürmek için çok taraflı konferans düzenlenebileceğini söyledi

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Türkiye-AB ilişkileri ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelere ilişkin basına açıklama yaptı.

AB üyesi ülke liderlerinin Brüksel'de 24-25 Eylül'de Türkiye konusunda zirve düzenleyeceğini anımsatan Michel, toplantıda Türkiye'ye karşı nasıl bir politika izleneceğini ve ilişkilerin nasıl geliştirileceğini ele alacaklarını ifade etti.

Michel, Doğu Akdeniz'de münhasır ekonomik bölge sınırları, enerji, güvenlik ve göç gibi başlıkların liderlerce değerlendirileceğini anlattı.

Doğu Akdeniz'de tansiyonun düşürülmesi amacıyla çok taraflı bir konferans düzenlenmesi teklifinde bulunan Michel, konferansa ilgili taraflar ve NATO'nun da katılabileceğini belirtti.

Michel, Ankara ve Atina'ya konferans önerisini ilettiğini belirterek, söz konusu konferansının bölgede gerginliği düşürmek ve diyalog kanalı açmak için en iyi yol olabileceğini söyledi.

Son haftalarda yaşanan gerginliğinin bitmesini isteyen Michel, "Bu durum böyle devam edemez." ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Net man 05 Eylül 2020 18:40

    Göstereceğiz size konferansı...

  • manyak herif05 Eylül 2020 16:53

    biz zaten karacı milletiz.atatlarımız orta asya ural-altay dağlarından gelmiş göçebe oğuz boylarıdır.deniz nedir,su nedir bilmezlerdi.o yüzden nasıl olsa alt tarafı sudur ve komşumuz yunanlılara doğu akdeniz ve egedeki mavi vatanı bırakırsak buralara barış gelir ,yurttaşlarımız ve borsamız rahatlar,tüm hisseler tavan tavan gider.van gölü,tuz gölü ve marmara denizi bize yeter.

  • Kartal05 Eylül 2020 21:34

    Adaları yunana bırakan zihniyet gibi konuşuyorsun

  • tuncay keskin05 Eylül 2020 18:46

    mavi vatanın yanında senide bonus olarak verelim. sen ve senin gibiler bu ülkede asalak olarak yaşıyorsunuz zaten.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU05 Eylül 2020 16:12

    ab  ve yunanistan bizleri denizlerimizden tamamen atmat istiyorlar.nah atarsınız.

  • Nedim05 Eylül 2020 12:20

    Ne konferansı ulan?  Soytarıya bak.  Doğu Akdeniz de Türkiye yi yok sayıyorsunuz!  Biz de ağzımızı açıp dinleyeceğiz güya.  Sen karşında kripto kemal mi var zan ediyorsun?

  • Nedim'e05 Eylül 2020 15:14

    Sana dinle diyen yok ki, senin kafa öyle anlıyor. Konuşma adabı ve kültürü olmadığı için bu da doğaldır. Niye gidip de Türk Dışişleri bangır bangır konferansı tezlerini anlatıp yıkıp geçmiyor? Fırsat bu fırsat. Senin gibiler bundan ne anlar? Klavyede konuştuğunuz gibi bizim dışişleri de medyanın önünde şikayet edip duruyor. Gitsin anlatsın Türkiye'nin tezlerini. Bunun için maaş alıyor hepsi!!!!

  • Yorum05 Eylül 2020 09:14

    Evet evet siz yapın konferansları AB önce dürüst olmalı dürüst olmadıkça hiç bir şey ifade edemez bizim için kıbrısta Rum kesimi ile kürk kesimi diye iki kısıma bölükken Rum kesimini AB ye dahil ederek nasıl oluyorda adanın tamamını AB içine almış gibi gösteriyorsunuz ayrıca Türk kesimini hiç miş gibi düşünüyorsunuz buna Bi cvp versin önce kktc tek başına bir ülke olduğuna kandinizi alıştırsanız iyi olur

  • Yorum'a05 Eylül 2020 15:15

    Konferans ne demek bir anlatsana bize? Katılırsak nolur mesela? Konuşmaktan korkan ve bu yüzden de gelip bilgisayar önünde yazan asosyal tiplersiniz siz. Höyt dese biri korkudan tir tir titrersiniz. 

  • Bir yorum05 Eylül 2020 12:24

    Tanınmamış olması oraları terk edeceğimiz anlamına mı gelecek!  Kafaya bak kafaya!  

  • Kktc05 Eylül 2020 09:51

    İyide güzel kardeşim kktc yi bir ülke bile tanımadıki bizim dost dediğimiz kardeş dediğimiz herifler tanısın?