E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB'den arka arkaya Türkiye kararları---

AB'den arka arkaya Türkiye kararları

AB'den arka arkaya Türkiye kararları
18 Ekim 2019 - 10:53 borsagundem.com

Avrupa Birliği (AB) Konseyinden, "tüm askeri harekatlara ara verilmesine ilişkin ABD-Türkiye açıklamasının not edildiği" bildirildi.

Brüksel'de AB Liderler Zirvesi'nde bir araya gelen üye ülke devlet ve hükümet başkanları, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili sonuç bildirgesi yayımladı.

Bildirgede, "AB, Türkiye'nin Suriye'nin kuzey doğusundaki tek taraflı askeri harekatını kınıyor" ifadesine yer verilirken, harekatın, Avrupa güvenliğini ve DEAŞ terör örgütü ile mücadeleyi tehdit ettiği savunuldu. 

"AB Konseyi, tüm askeri harekatlara ara verilmesine ilişkin ABD-Türkiye açıklamasını not eder" denilen bildirgede, birliğin Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin gelişmeleri takip etmeye devam edeceği kaydedildi.

Bildirgede, üye ülkelerin, 14 Ekim tarihindeki AB Dış İlişkiler Konseyi'nde konuya ilişkin alınan kararları onayladığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: "Türkiye'ye yeniden askeri harekatına son vermesi, birliklerini geri çekmesi ve uluslararası insani hukuka uyması çağrısında bulunuyoruz. 14 Ekim'deki Konsey kararlarının ardından üye ülkelerin silah ihracatını askıya aldığını hatırlatıyoruz."

Bildirgede ayrıca, "AB'nin ciddi boyuttaki göçmen kriziyle mücadele etmeye devam edeceği, bu konuda üye ülkeleri de desteklemeyi sürdüreceği" ifade edildi.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetleriyle ilgili de 14 Ekim'deki AB Dış İlişkiler Konseyi'nde alınan kararların onaylandığı belirtilen bildirgede, AB'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile birlik içinde olduğu vurgulandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ŞENOL19 Ekim 2019 14:09

    Biz de AB nin çifte standartlarını not ettik  not defterinde yer  kalmadı.

  • Kerim18 Ekim 2019 23:13

    Ey avrupa siz size emanet edilen bosnalilari koruyamadiniz simdi hangi yuzle konusuyorsunuz

  • vatandaş18 Ekim 2019 21:19

    lan sen kimsin boka basmış ördek vak vaklayıp duruyon .sıkıysa gelin doğu akdenize bize engel olun .bakalım hanginiz önce mermi yada füze manyağı olacaksınız .sıkıyosa gelin hepiniz beraber

  • Tuğbey18 Ekim 2019 18:11

    Sen ( AB) Kocaman görünümlü küçücük AB kendin çalıp kendin oynuyorsun.Senin hiç bir kararın Türkiyeyi bağlamaz.İnsani hukuktan bahsediyorsun.sen insanlıktan ne anlarsın.Irak ta Suriyede YÜZBİNLERCE insan ölürken kılını kıpırdattınmı.İnsan görünümlü sıırtlanlar.

  • cemal erdem18 Ekim 2019 16:15

    biz de israili kınıyoruz noluyorki el altında israille işbirliğimiz devam ediyor ab de kınar ama işbirliğimiz devam eder paranin yüzü sıcaktir ab bizden biz israildeki çikarrlarimizdan vaz geçemeyiz reis bi avrupa turuna çiksin doğu akdeniz de tamm olur

  • KERİM18 Ekim 2019 14:08

    KIBRISTA İŞİMİZ YARIM KALMIŞTIR...YARIM KALMASAYDI BUNLARIN DİLİ ÇIKMAZDI

  • Sevgi ve minnetle yurduma18 Ekim 2019 13:49

    Canım sevgilim ülkem ya bir sert tarafını gösterdi hepsi napacagını şasırdı.bundan sonra hiç bir sey eskisi gibi olmayacaktır..

  • Azad18 Ekim 2019 13:38

    Lafa bak lafa. Bizim harekat evropanın güvenliğini ve deaş ile mücadeleyi olumsuz etkiliyormuş (6)  (6)  (6) Deaşla mücadele eden avrupalılar mı ? Güvenlikleri ne derece tehlikede ? Akıllanmayacak bunlar, suriyelileri göndermek lazım, daha fazla kalmamaları lazım

  • Uyumsuz18 Ekim 2019 13:23

    "Uluslararası insani hukuk" bu kavram AB için kendisinden olan ile ona boyun eğmiş, otur deyince oturan kalk deyince kalkanlar ile, kendi çıkarları için başka ülkelere karşı kullanabileceği (ki bu ülke genelde biz oluyoruz) örgütleri (ki bu örgütlerin çoğu terör örgütü) yeri geldiğinde korumak adına ortaya attığı içi boş bir kavram. İşinize gelince ağza aldığınız bu kavramı keşke Suriye de, Yemen de, Mısır da, Libya da, Filistin de, Myanmar da, Doğu Türkistan da, Afganistan da, Sri Lanka da, Cammu Keşmir de vs vs zulme uğrayan, öldürülen, öldürülmeye devam edilen kadın çocuk yaşlı genç, bebek demeden katledilenler için de dile getirip teröristleri korumak için gösterdiğiniz çabanın, tepkinin yarısını onlar içinde gösterseydiniz. Belki gerçekten masum olan onca insan ölmemiş olurdu bu ülkelerde...  

  • A.Numan KARATAŞ18 Ekim 2019 11:39

    ya defolun gidin tum pisliklerinizle beraber

  • mehmet yılmaz 18 Ekim 2019 11:29

     ŞÜÜÜÜÜÜÜÜÜ  çuçi muçi otur usli ab yoksa sıra sana gelecek TÜRK BAYRAĞI DİKME HAREKATI.

  • AD18 Ekim 2019 11:24

    KALLEŞ AB GÜNEY KIBRIS RUMLARI TAŞ OLUP BAŞINIZA YAĞSIN DA BELKİ BİRAZ KENDİNİZE GELİRSİNİZ.

  • Kenan18 Ekim 2019 11:23

    Avrupa Birliği konuşmaya gelince konuşuyor lar ama açıkta kalan 3,5 milyon Suriyeli yi dışarda aç ve susuz bıraktınız. Sözde 40 bin DEAS lıyı PKK, YPG li terör gruplarını bu kadar düşünüyor sunuz. Peki Suriyeli mültecileri neden düşünmüyor sunuz. Bu insanlar sözleşmelerinize göre kayıtsız şartsız ülkenize almanız gerekiyor. Neden almıyor sunuz. Ne olacak bu insanların hali.Bu mülteciler için çözüm niye üretmiyor sunuz. Hep çıkar peşinde koşuyorsunuz. Tarihte yaptıklarınız ve düşünceleriniz niçin değişmiyor. Kuruluş amacınız huzurlu mutlu bir ortam yaratmak değil miydi. Adil düşünceler nerede kaldı. Türkiye bu mültecilere ömür boyu bakması gerekir diye mi düşündünüz acaba. Türkiye nin de kriterleri var. Türkiye nin de düşünceleri değerlendirilmesi gerekiyor. 8 yıl geçmiş hala izleyip duruyorsunuz.