E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB'den AB onaylı olmayan aşıya sertifika yok---

AB'den AB onaylı olmayan aşıya sertifika yok

AB'den AB onaylı olmayan aşıya sertifika yok
13 Mart 2021 - 00:59 borsagundem.com

Avrupa Birliği, iş veya turizm amaçlı seyahatleri kolaylaştırmak için aşı sertifikası çıkarmaya hazırlanıyor. Birlikten yapılan açıklamada sertifikanın sadece AB onaylı aşılara verileceği bildirildi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu üyesi Ylva Johansson, yeni tip korona virüse (Kovid-19) karşı alınan seyahat tedbirlerinin gevşetilmesinde kullanılacak aşı sertifikasında AB'nin onay verdiği aşıların geçerli olacağını söyledi.

AB Komisyonu'nun içişlerinden sorumlu üyesi Johansson, AB İçişleri Bakanları Toplantısı'ndan sonra gazetecilerin AB içinde seyahatlerde kullanılması için hazırlanması planlanan aşı sertifikasıyla ilgili sorularını yanıtladı.

AB Komisyonunun iş veya turizm amaçlı seyahatleri kolaylaştırmak amacıyla "aşı sertifikası" veya "aşı pasaportu" olarak bilinen "Dijital Yeşil Geçiş Kartı" adlı belge hakkında gelecek hafta yasa teklifi sunacağını hatırlatan Johansson, şunları söyledi:

"Bu sertifika mevcut bazı kısıtlamaların kaldırılmasını veya azaltılmasını sağlayacak. Bu yeşil sertifika, bir kişinin negatif sonuçlu PCR testini veya hastalık geçirmişse antikor düzeyini veya Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından tanınan bir aşı olup olmadığını gösterecek. Seyahat ederken akıllı telefon sayesinde kolayca gösterilecek bu belge hastalığı bulaştırmadığınızı veya düşük bulaştırma riski taşıdığınızı belirtmek için iyi bir yöntem."

AB Komisyonunun yasa teklifini 17 Mart'ta açıklaması bekleniyor. Teklifin AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanması gerekiyor.

AB ülkelerinde onay almış ve şu anda kullanılan aşılar, BioNTech-Pfizer, Moderna ve AstraZeneca firmaları tarafından üretilenler. Johnson and Johnson şirketinin aşısı da dün AB'den onay aldı ancak dağıtımının nisan ayında başlaması bekleniyor.

AB üyelerinden Macaristan, Çekya ve Slovakya, AB'de yavaş ilerleyen aşı tedariki nedeniyle Rusya ve Çin'den alınan aşıları kullanmaya başlamıştı. Bu ülkelerin Rus ve Çin aşısı vurulan vatandaşlarının durumunun ne olacağı henüz belirsizliğini koruyor.

Dijital belgenin yaz aylarına kadar hazır olması öngörülüyor. Aşı sertifikasını, özellikle turizm gelirlerine ihtiyaç duyan İspanya ve Yunanistan gibi AB ülkeleri istiyor. Fransa, Almanya, Belçika gibi ülkeler ise "adalet duygusunu zedeleyeceği" ve "ayrımcılığa yol açabileceği" gerekçesiyle belgeye şu an için karşı çıkıyor.

Avrupa'da aşı pasaportu hazırlığı

 

Angela Merkel'den aşı pasaportu açıklaması

 

Avrupa Birliği aşı pasaportuna hazırlanıyor!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim13 Mart 2021 19:02

    Bu evropalilar bir alem yahu disardan kendilerine gelen turistleri bir guzel yoluyorlardi.kendi memleketlerinde herseyin riyati yuksek diye yutturuyorlar milleti soyuyorlardi turizm yoluyla yabancilari almayinca ne olacak kim kaybedecek sanki ulkeleri matah bir yer giden gerzeklerede sasiyorum.sullari yiyecekleri kimyasal zehirlerle dolu kalabalik tiklim tepis yerler aids den tut koronaya kadar envai cesit hastalik var gidiptebilimsel birsey mi ogretiyorlar bedelini onlarca misliyle almadan vermezler.kimsede turistde olarak gitmesin

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ13 Mart 2021 15:09

    Dünya yı mafya gibi ele geçirmişler.abd ve ab den onaylı olmayan ülkelerin hiç bir ürününe geçit yoktur.ulan çıkartığınız aşılardan binlerce insanınız öldü daha akıllanmadınız mı.