E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAB'de kömür fiyatları düşük taleple baskılanıyor---

AB'de kömür fiyatları düşük taleple baskılanıyor

AB'de kömür fiyatları düşük taleple baskılanıyor
27 Şubat 2023 - 14:36 borsagundem.com

Avrupa'da kömür fiyatlarının geçen hafta yaklaşık %15 arttığı ancak düşük taleple baskılandığı bildirildi.

Piyasa katılımcıları, Avrupa'da kömür fiyatlarının geçen hafta yaklaşık %15 arttığını, ancak düşük bölgesel spot talep ve güçlü arzın daha fazla artışı sınırlayacağını söylüyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, API 2 Mart vadeli kömür kontratı Ice Futures’ta en son 2,60 USD artışla 154,50 USD/ton seviyesinden işlem gördü. Kontrat bir önceki haftaya göre 20,00 USD daha yüksek bir seviyede bulunuyor.

İsviçre merkezli bir analist, bu hafta daha fazla fiyat artışının, düşüş eğilimi gösteren gaz piyasası hissiyatı, yükselen karbon fiyatları ve bol miktarda stok ile sınırlanacağını söylüyor.

Amsterdam, Rotterdam ve Antwerp'teki (ARA) kombine kömür stokları geçen hafta bir ayın en yüksek seviyesi olan yaklaşık 5,9 milyon ton düzeyinde kaydedildi. Bu rakam, geçen yılın aynı zamanına göre iki kattan fazla bir hacmi temsil ediyor.

DBX tahminlerine göre, Kuzeybatı Avrupa'ya Ocak ayındaki 4 milyon ton termal kömür ithal edilmişti. Verilere göre, kıtaya bu ay 4,1 milyon ton termal kömür ithal edilecek.

Almanya yaptırımlara rağmen Rus kömüründen vazgeçemedi

 

Türkiye'nin kömür ithalatı deprem nedeniyle düşüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)