E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Türkiye'nin 'terörist' dediği oluşuma 'üst düzey' ziyaret---

ABD'den Türkiye'nin 'terörist' dediği oluşuma 'üst düzey' ziyaret

ABD'den Türkiye'nin 'terörist' dediği oluşuma 'üst düzey' ziyaret
17 Mayıs 2021 - 19:06 borsagundem.com

ABD'li üst düzey heyet Suriye’nin kuzeydoğusunda, Türkiye'nin 'PKK'nın Suriye kolu' olarak gördüğü DSG’lilerle buluştu

Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden oluşan üst düzey bir ABD heyeti, Suriye'nin kuzeydoğusunu ziyaret etti. Ziyaret sırasında DSG yetkilileriyle görüşme gerçekleştirildiği bildirildi. Söz konusu ziyaret Joe Biden'ın başkanlık görevine geldiği günden bu yana Beyaz Saray'dan yapılan ilk kapsamlı ziyaret olma özelliği taşıyor.

TÜRKİYE: PKK'NIN SURİYE KOLU

ABD Dışişleri Müsteşar Vekili Joey Hood ve beraberindeki heyet, Türkiye’nin PKK’nın Suriye kolu olarak gördüğü ve "terör örgütü" olarak kabul edilmesi gerektiğine vurgu yaptığı Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile görüşmek üzere Suriye'nin kuzeydoğu bölgesini ziyaret etti.

Dışişlerinden yapılan yazılı açıklamada, Hood'a Dışişleri Müsteşar Yardımcısı ve Suriye Özel Temsilcisi Vekili Bimee Cutrona, Suriye Temsilci Yardımcısı David Brownstein, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Irak ve Suriye Direktörü Zehra Bell'in eşlik ettiği DSG yetkilileriyle görüşüldüğü belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Müsteşar Vekili, ABD'nin IŞİD ile mücadele koalisyonundaki koordinasyon ve iş birliği, kuzeydoğu Suriye'deki istikrarın devamı ve IŞİD'ın kalıcı bir şekilde yenilmesini sağlamak için kurtarılan bölgelerde istikrar yardımlarının teslimi konusunda kararlı olduğunu yineledi."

Açıklamada, Hood'un, Suriye'de siyasi bir çözüm çalışmalarına da bağlı olduğunu ifade ettiği, ABD'nin Suriye'ye insani yardıma devam edeceğini söylediği bildirildi.

Suriye'nin kuzeyinde bombalı saldırı: Ölü ve yaralılar var

 

İsrail açıkladı: Suriye'den füze atıldı, karşılık verdik

 

Lübnan'dan İsrail'e roketli saldırı

 

İsrail'e Lübnan'ın ardından bir ülke daha saldırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Eşitlik demokrasisi18 Mayıs 2021 09:41

    Amerika'da önce Kongre'den geçiyor böyle paketler.. Bizde niye Kongre yok.. Solcu Sağcı sayıları Amerika'da nerdeyse Eşit.. İki tarafta iktidar olabiliyor, bizde niye eşit değil..

  • Numanunalmis17 Mayıs 2021 22:58

    Ver resim verde evli evi kira ıssız kalmış pandemi döneminde 3000 TL anne babasının aldığı emekli maaşları ile hayatta kalmaya çalışan fakülte mezunu fakat iş bulamayanlari da gör baba eline bakan işsizleri de gör kiralar yakıt elektrik su ne yapsın bu gençler (adalet mülkün temeli değil mi?

  • Mağdur halktan biri17 Mayıs 2021 22:20

    Aslında covid ilk çıktığında her vatandaşa aylık 5bin tl verilseydi şuanda halkın ve esnafın durumu daha iyi olurdu, çok zor değil, hükümet bunun planını yaoabilirdi, kamuda kemer sıkmayla başlayabilirdi, ama nerde halkı düşünenmi var

  • Sait17 Mayıs 2021 21:19

    Artik dolari kimse tutamaz