E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail'e Lübnan'ın ardından bir ülke daha saldırdı---

İsrail'e Lübnan'ın ardından bir ülke daha saldırdı

İsrail'e Lübnan'ın ardından bir ülke daha saldırdı
14 Mayıs 2021 - 23:43 borsagundem.com

İsrail'in Filistinlilere saldırılarıyla Doğu Kudüs ve Gazze'de yükselen gerilim sürerken Suriye'den İsrail'in kuzeyine 3 roket atıldı. Dün de Lübnan tarafından roketlerin ateşlendiği saldırılarda herhangi bir hasar oluşmadı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırıları gece gündüz aralıksız devam ederken, gerginliğe Lübnan'dan sonra Suriye de dahil oldu.İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Suriye'den İsrail tarafına atılan roketlerden ikisinin işgal altındaki Golan Tepeleri'nde boş araziye, birinin de Suriye topraklarına düştüğü belirtildi. Roketlerin herhangi bir hasara neden olmadığı ifade edildi.

DÜN DE LÜBNAN'DAN ROKETLER ATEŞLENMİŞTİ

Dün de Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine 3 roket atılmış, atılan roketler Celile bölgesindeki sahil kesimine düşmüş, can ve mal kaybına yol açmamıştı.

Saldırının ardından Lübnan basını, ülkenin güneyindeki Sur kentinde Filistinlilerin yaşadığı Reşidiye Mülteci Kampına yakın bölgeden İsrail'e yönelik roket atışı yapan kişi veya kişilerin güvenlik güçlerince gözaltına alındığını aktardı.

İSRAİL'İN SALDIRILARINDA ÖLENLERİN SAYISI ARTIYOR

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını bildirmişti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 10 Mayıs'tan bu yana 31'i çocuk 20'si kadın, 126 Filistinli hayatını kaybetti, yaralı sayısı 950'ye ulaştı.

Filistin: ABD'nin sessizliği katliamlara yol açtı

 

ABD, İsrail katliamlarına desteğini yineledi

 

Netanyahu'nun 'saldırılar sürecek' tehdidinin ardından Hamas'tan ayaklanma çağrısı

 

Netanyahu'dan gerilimi tırmandıracak açıklama: Henüz bitmedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HAKUKUTİ MU16 Mayıs 2021 00:50

    BİSAMAN İSRİALİN ANI SALDIRISI GİBİ ANI İSRİLE YAPILACAK ABLUKA SALDIRISI BİR GÜNE HER ŞEYİ BİTİRİR SATEN SANIRIM BU IRKÇILIKLI ANLAYIŞI  BAŞINDAN ATMA İÇİN BAHANELER ARIYOR  BUDA İYİ BAHANE ABD  NİN İSRİALİ BAŞINDAN ATMASI İÇİN SANIRIM NETİCEDE ORTA DOĞUDAN EKONOMİK BOSUKLUK NEDENİ İLE KABUĞA ÇEKİLMEK SORUNDA OLAN BİR ABD VAR ORTADA AS BUCUK... SATEN BAKIYORUMDA MÜSLÜMAN KÖYÜNDE SALYANGOS SATANA BENSİYOR YAPTIĞI İŞLERE GÖRE KONUM DURUŞU OLARAK GEREKSİS  SİYONİST VE FŞİST HALD EOLAN VE  YAHUDİLİK - DİN VE İNSANLIKLA İLGİSİ OLMAYAN BİR ÜLKE HALİNDE ŞUAN ANLADIĞIM İSRAİL SANKİ. EN SONUNDA SOYKIRIM VE SAVAŞ SUÇLARINDAN HUKUM GİYDİRECEKLER GİBİ BİR GÜN.... BU GİDİŞLE VE YA DEĞİŞİR YADA KÖKTEN YOKOLUR GİBİ.

  • Türkoğlutürk 15 Mayıs 2021 12:09

    İsraile savaşan esat a abd ile birlikte kumpas kuran Müslüman İn ismi ne

  • mustafa15 Mayıs 2021 09:07

    ortadoğuya beklenen karışıklık ve savaş geliyor ...

  • Selim15 Mayıs 2021 06:46

    İslami terör örgütleri İsrail in kontrolünde.zavallı İsrail'e üç ülkeden saldırmıslar imajı olusmuś gerçi Barış pinarindan sonra umurunda değil Suudi abileri kurtarsın.

  • Mehmet15 Mayıs 2021 03:50

    Suriye de israile saldırarak .(G)üven (Ö)zveri ve (T)ecrübe yok.. mossadin işidir o..

  • Reko15 Mayıs 2021 02:35

    İsralin haberi var mı? :))) araplar anca kendilerini bombalar

  • Arif gsli15 Mayıs 2021 01:45

    O, 3 füze sırf Türkler gelmesin diye atılıyo....

  • Erkam 15 Mayıs 2021 01:34

    Seyit onbaşı atacaktıki füzeleri hepsi isabet ederdi,beceriksiz herifler

  • Mhr15 Mayıs 2021 01:00

    Esad bile filistini fiili desteklemiş vaybe, şimdi boş boş filistin demekle olmuyor bir füzede siz atında görelim gerçeği

  • Okie Dokie15 Mayıs 2021 00:55

    Topunuz gelin ulan. Topunuz.

  • ASTOR15 Mayıs 2021 15:28

    HİTLER  BİRİNİZİN DEGİL TOPUNUZUN A. K.

  • Erkam 15 Mayıs 2021 09:46

    Okie İsraile git, biraz gargat ağacı dik yakında lazım olacak, burda boş yapma 😂😂😂😂

  • ALİ KODUŞ15 Mayıs 2021 00:28

    İRAN IN DESTEK VERDİĞİ BİR KUVVETTEN BİR CACIK OLMAZ.ADAMLAR KENDİ UÇAKLARINI VURUYORLAR.BUGÜN İSLAM DÜNYASINI İKİYE CART DİYE İKİYE BÖLEN İRAN DEĞİLMİDİR.İSLAM DİNİ AKIL BİLİM ÇAĞDAŞLIĞI GERÇEKLERİ İÇEREN YÜCE TEK SEMAVİ DİNDİR.BU İRAN İLE BİR HALT OLMAZ.NEREDE BULUYORLAR İSE O ÜLKELER TEK TEK ÇÖKMÜŞLERDİR.IRAK, LÜBNAN, SURİYE YEMEN HEPSİDE EKMEĞE MUHTAÇLARDIR.ÜÇ TANE BEŞ TANE FÜZE İLE BU İŞLER ASLA OLMAZ.SEN ONU ATIYORSUN İSRAİL BİN TANE İTABETLİ FÜZEL ATIP BİNLERCE CAN VE MALA ZAİYAT VERMEKTEDİRLER.GERÇEK MÜSLÜMAN UYANIK VE AKILLI HAREKET EDER DUYGULARINI ASLA HİÇ BİR İŞTE KARIŞTIRMAZ.

  • Türkoğlutürk 15 Mayıs 2021 15:25

    Önce aynaya bakmak lazım. Abd nin bop projesinin amacı ne. Öğrenmek lazım. Suriyeden sonra sıranın kime geleceğini bilmek lazım. Yahudi üstün hizmet madalyalarını kimler neden aldı.

  • Fhr14 Mayıs 2021 23:56

    Birileri boşa füze atıyor sonra İsrail haklı diye Batı'nın köpekleri havlıyor

  • Kendi attırıyor14 Mayıs 2021 23:52

    3 roket atılmış ama hiç isabet etmemiş. Lubnandan gelen füzelerde isabet etmiyor. Demekki israil kendi attırmış. Saldırmak için bahane üretiyor. Karşılık veriyorum mantığı.