E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den tahıl sevkiyatı için B planı ---

ABD'den tahıl sevkiyatı için B planı

ABD'den tahıl sevkiyatı için B planı
25 Temmuz 2022 - 20:35 borsagundem.com

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) Yöneticisi Samantha Power, Odessa'daki füze saldırısı üzerine, ABD'nin Ukrayna tahılının kara yoluyla dışarıya sevki için B planı üzerinde çalıştığını söyledi

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı Yöneticisi Samantha Power, ABD'nin tahıl sevkiyatı için B planı arayışında olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Birleşmiş Milletler (BM), Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasında yapılan Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesinin imzalanmasından sonra Odessa kentine düzenlenen füze saldırısı üzerine ABD'nin anlaşmaya alternatif aradığı ortaya çıktı.

CNN televizyonuna konuşan USAID Yöneticisi Power, ABD'li yetkililerin, Ukraynalı muhataplarıyla anlaşmanın çökmesi durumunda tahıl ürünlerinin dışarıya çıkarılması için bir B planı üzerinde çalıştığını duyurdu.

Power, "B Planı kara yolları, demir yolları ve nehir yollarını içeriyor; mavnaların gönderilmesi, ihracatın hızlı şekilde çıkışı için Ukrayna demir yollarının Avrupa'dakilerle uyumluluğu bakımından yeniden ayarlanmasını da içeriyor" dedi.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı ve Ukrayna makamlarından, konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Zelenskiy: Tahıl sevkiyatını engellemediğimizi kanıtlayacağız

 

Ukrayna, ilk tahıl sevkiyatını bu hafta yapabileceğini duyurdu

 

Kremlin: Odessa saldırısı tahıl sevkiyatını engellemez

 

MSB'den tahıl koridoru açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran25 Temmuz 2022 21:41

    Diyor ki aç kalın!  Bu  haydut devletin  tahıl antlaşması çok gücüne gitmiştir.  Onların istedikleri her ortamda kaos  ve insanların kahrı perişan olmasıdır.  İnsanlık şen iyilik ve hoşluk içinde olması onları felaketi demektir.

  • Mucise Reis : )26 Temmuz 2022 00:14

    ADamler seterlin ile incir alıyor. kg 180 tl :D para verdimi senin önündeki ekmeği alıp, senin ektiğin buğdayı alırlar  :D  .. 1 TL = 18 Usd olunca çok beklersin zenginlerin aç olmasını :D İstanbuldan ev alıp Türkiyede yaşayıp üzerine TC vatandaşı olup milletin yağ alamadığı o marketlerde, her isteidkleri ürünleri DOLARLARI ile alırlar :D senin kurduğun düzende KRAL oldular :D mal mal yazıyor kör cahil :D