E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZelenskiy: Tahıl sevkiyatını engellemediğimizi kanıtlayacağız---

Zelenskiy: Tahıl sevkiyatını engellemediğimizi kanıtlayacağız

Zelenskiy: Tahıl sevkiyatını engellemediğimizi kanıtlayacağız
25 Temmuz 2022 - 20:24 borsagundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, "Ukrayna ekinlerinin limanlardan çıkışını engellemediğimizi tüm dünyaya kanıtlamak için tahıl ihracatına başlayacağız." dedi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Kiev'e gelen Guatemala Devlet Başkanı Alejandro Giammattei ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Ukrayna tarım ürünlerinin limanlardan sevkiyatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Zelenskiy, Ukrayna tahılının sevkiyatına ilişkin soru üzerine, "Ukrayna ekinlerinin limanlardan çıkışını engellemediğimizi tüm dünyaya kanıtlamak için tahıl ihracatına başlayacağız." ifadesini kullandı.

Ukrayna Limanlar İdaresi, deniz yoluyla tahıl ve ilgili gıda ürünlerinin ihracatına yönelik Odessa, Çornomorsk ve Yujnıy limanlarının yeniden faaliyete geçmesi için hazırlıkların ve başvuruların başladığını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, 22 Temmuz'da İstanbul'da, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi" imzalanmıştı.

Ukrayna, ilk tahıl sevkiyatını bu hafta yapabileceğini duyurdu

 

Kremlin: Odessa saldırısı tahıl sevkiyatını engellemez

 

MSB'den tahıl koridoru açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hüseyin26 Temmuz 2022 12:43

    Bu halk kahramanı falan değil kendi halkına zulüm eden bir lider Rusyanın savaşlarının tek nedeni ABD ve yandaşlarına güvenen her zaman kaybetmiştir çünkü ABD ve yandaşları kendisinden başkasının kazanmasını istemezler.

  • baran25 Temmuz 2022 21:43

    Amerika nın emrinde olmadığını ispatla!  Bak Karayolu falan dersen yalancı olduğun ortaya çıkacaktır.