E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Suudi Arabistan'a sessiz sedasız nükleer destek---

ABD'den Suudi Arabistan'a sessiz sedasız nükleer destek

ABD'den Suudi Arabistan'a sessiz sedasız nükleer destek
28 Mart 2019 - 07:11 borsagundem.com

ABD yönetimi, Kongre'nin Kaşıkçı şartı talebine rağmen Suudi Arabistan'a nükleer enerji desteği için 6 yetkilendirmeyi onayladı

ABD Enerji Bakanı Rick Perry'nin Suudi Arabistan'a nükleer enerji desteği için gizlice 6 yetkilendirmeyi onayladığı öne sürüldü.

Reuters'taki habere göre, Trump yönetimi sessizce ABD nükleer enerji teknolojisini en az iki nükleer enerji santrali kurmayı amaçlayan Suudi Arabistan'la paylaşmak konusunda daha geniş bir anlaşma yaptı. Amerika Birleşik Devletleri, Güney Kore ve Rusya dahil olmak üzere birçok ülke bu anlaşma için yarışıyor ve kazananların bu yıl daha sonra Suudi Arabistan tarafından açıklanması bekleniyor.

Perry'nin Part 810 onayları olarak bilinen onayları, şirketlere herhangi bir anlaşma öncesinde nükleer enerji konusunda ön çalışmalar yapmalarına izin veriyor, ancak bir tesise girecek teçhizatı sevk etmiyorlar. Onaylar ilk önce Daily Beast tarafından rapor edildi.

Enerji Bakanlığı Ulusal Nükleer Güvenlik İdaresi (NNSA) belgede, şirketlerin Trump yönetiminden onayları gizli tutmasını istediklerini söyledi.

NNSA belgede, "Bu durumda, (Suudi Arabistan) için özel bir izin alan şirketlerin her biri, izinlerinin halka açık bırakılmaması için bize yazılı olarak istekte bulunduğunu belirtti.

Suudi Prens Muhammed bin Salman geçen yıl CBS'ye, rakibi İran'ın yapması durumunda krallığın nükleer silah geliştireceğini söyledi. 

ABD’li gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın geçtiğimiz ekim ayında İstanbul’daki Suudi Konsolosluğu’nda öldürülmesinin ardından, nükleer teknoloji ve bilginin Suudi Arabistan’la paylaşılması konulu endişesi arttı.

Kongre, Mart başında aldığı karar ile yönetime, Suudi Arabistan'a nükleer enerji konusunda verilecek desteğin Kaşıkçı cinayetinin faillerinin ortaya çıkarılması şartına bağlanması şartını getirmişti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • omg28 Mart 2019 10:32

    israil+şii düşmanı sudiarabistan, ABD nin kulu olma yolunda ilerliyor. ABD ortadoğuda programını çizmiş..israile saldırı anında, abd yardakcısı sudiler, şii düşmanları iran ı hedef almış gibi... ama bu nukleerlerın kullanılması Türkiye yede yansır. israil+iran+arap devleti... yani bunları ABD yönetme eyliminde...olan bize olacak gibi. karışık işler...