E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den 'kayyum' açıklaması---

ABD'den 'kayyum' açıklaması

ABD'den 'kayyum' açıklaması
11 Eylül 2016 - 15:38 borsagundem.com

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği tarafından 'kayyum açıklaması' yapıldı. Büyükelçilik, açıklamanın ilk başta "10 Eylül" olan tarihini daha sonra "11 Eylül" diye düzeltti.

Amerika Birleşik Devletleri tarafından "Türkiye'nin Güneydoğusu'nda Bugün Gerçekleşen Olaylarla İlgili Açıklama" başlıklı yazıda şu ifadeler yer aldı:

"Hükümetin bazı seçilmiş yerel yetkilileri terörizmi destekledikleri iddiasıyla görevden alma ve yerlerine kayyum atama kararını takiben Türkiye'nin güneydoğu'sundaki çatışma haberlerinden endişe duyuyoruz.

Amerika Birleşik Devletleri terörizmi lanetlemekte ve Türkiye'nin kendisini savunma hakkını desteklemektedir. Türk mercileri bazı yerel yetkililerin terörist gruplara katıldığı veya maddi destek sağladıkları yönündeki iddiaları araştırırken, hukuki süreç ve Türk Anayasası'nda saklı olduğu şekilde barışçıl politik ifade hakkını da içermek üzere, kişisel haklara saygının önemine işaret ederiz. Kayyum atamalarının geçici olacağını ve vatandaşların yakında Türk yasasına uygun bir şekilde yeni yerel yetkililer seçmelerine izin verileceğini ümit ediyoruz."

AÇIKLAMANIN TARİHİ 'DÜZELTİLDİ'

Bugün ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesaplarından paylaşılan açıklamanın tarihinin, "10 Eylül" olması dikkat çekti. Açıklamanın yayımlanmasından birkaç saat sonra ise bu tarih "11 Eylül" olarak değiştirildi. Büyükelçilik, resmi Twitterhesabından yayımladığı "düzeltme" mesajında, açıklamanın tarihinin güncellendiğini duyurdu.

Son dakika haberi: ABD'den 'kayyum' açıklaması

ABD'den 'kayyum' açıklaması

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • haktan12 Eylül 2016 00:23

    "Kıyamete yakın mahiyetleri ve miktarları önceden tespit edilemeyecek olan küçücük bir İslam cemaati beyaz sarayı(beyaz evi) çok kolaylıkla ele geçirecekler" sahihi müslimin 8. cildinin 676. sayfasında geçen hadis inşallah size de kayyum atarız.... ya nasip............. mevlam.. neylerse güzel eyler...

  • has siii..11 Eylül 2016 20:34

    hadi ordan. 11 eylül sonrası yaptığınız tedbirlere biz bir şey dedik mi ulan.. ajanları okusun.. çektirin gidin lan bu ülkeden. sizin miyadınız doldu joniler ve ajanlarııııı...

  • Mehmetçik11 Eylül 2016 17:58

    Roma İmparatorluğu.nu mazlumların ahı yıktı. Osmanlı'yı mazlumların duaları ayakta tuttu. ABD yi de aldıkları beddua yeter mazlumun ahı yakacak. Az kaldı.

  • Ziya11 Eylül 2016 17:28

    Ayağını denk al bir kayyumda sana atarız, hatta mal varlığına bile ey koyarız abd nin büyük büyük elçisi.

  • ZİYA11 Eylül 2016 16:13

    Mind your own bussiness.

  • Ziya11 Eylül 2016 16:00

    Biz her nedense sizin ırkçı polislerinizin zenci ve melezlere karşı uyguladığınız şiddet ve cinayetlerden, baş münafık fetoyu koruyup gözetmenizden, pkk alçaklarına silah ve mühimmat vermenizden ne şüphe ne de endişe duyuyoruz! Çünkü alçaklık sizin içinize işlemilş; İşte bunu çok iyi biliyoruz.

  • KILIÇ11 Eylül 2016 15:54

    Egerki abd bu işte endişe ediyorsa gerçekten çok geç kalınmış bir dogru karardır.Çünkü hayinler onların dostudur .