E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Erbil ve Bağdat'a arabuluculuk teklifi---

ABD'den Erbil ve Bağdat'a arabuluculuk teklifi

ABD'den Erbil ve Bağdat'a arabuluculuk teklifi
29 Eylül 2017 - 01:19 borsagundem.com

IKBY'nin referandumu öncesi yarım ağız 'Erteleyin' uyarıları yapan ABD'den ilginç açıklama. ABD Dışişleri Bakanlığı, Erbil ve Bağdat arasındaki tansiyonu düşürmek için yardım edebileceklerini bildirdi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, günlük basın toplantısında, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) düzenlediği gayrimeşru referandum hakkında yöneltilen soruları yanıtladı.

"Başından beri bu referanduma karşı olduğumuz konusunda çok açık olduk, çünkü bunun istikrarsızlık sağlayacağını düşündük" ifadesini kullanan Nauert, "Bunların yanı sıra ise gerginliğin artması noktasında ise dikkatli olmak istiyorum" diye konuştu.

Heather Nauert, "Gerek Erbil'le gerekse Bağdat'la çok sayıda görüşmelerimiz oldu. Son birkaç güç içerisinde Bakan, iki taraftan da mevkidaşlarıyla görüştü. Eğer istenirse, ABD iki taraf arasında konuşma sağlanmasına yardımcı olmayı ister. Fakat bu konuda net olmak istiyorum, sadece istenirse. Eğer herhangi bir yardımımız istenirse" dedi.

ABD'den IKBY sorusuna şaşırtan cevap

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • turan29 Eylül 2017 13:55

    şimdi bağdat ile erbil anlaşırlarsa ne yapacağız merak ediyorum Osmanlı yıda bu kuş beyinliler oradan çıkardı burunları k..tan çıkmıyor korkaklar petrol olmasa ne yapardı bunlar

  • POLAT ALEMDAR29 Eylül 2017 10:26

    bunların hepsini sen yaptın şimdide arabuluculuk diyorsunuz şerefsizler.

  • nihat29 Eylül 2017 08:34

    Ben de senin ateşini düşürürüm! İf you want.

  • Bika29 Eylül 2017 02:54

    Katar'ın bölgedeki diğer Arap ülkeleriyle kavgasında da ABD bunu yaptı. Tavşana kaç tazıya koş diyor.