E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den çuval tepkisi---

ABD'den çuval tepkisi

ABD'den çuval tepkisi
14 Kasım 2014 - 05:44 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon, İstanbul'da 3 Amerikan askerinin başına çuval geçirilmesine tepki gösterdi

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyelerinin İstanbul, Eminönü’nde 3 Amerikan askerinin başına çuval geçirmesine ABD Dışişleri Bakanlığı ve ABD Savunma Bakanlığı Pentagon tepki geldi.

Amerikalı Dışişleri Sözcüsü Jen Psaki, olay nedeniyle “Derinden rahatsızlık duyduklarını” ifade ederken, Pentagon Sözcüsü Steve Warren, protestocu gençleri “Sokak eşkıyaları” olarak niteledi. Eylem için “Çirkin ve rahatsız edici” ifadelerini kullanan Warren, “Bu saldırganlar, Türklerin ve Türkiye’nin misafirperverliğine büyük bir gölge düşürüyor. NATO müttefiki Türkiye ile güçlü ilişkimizden memnunuz. Türklerin acil ve etkin bir şekilde olayı araştıracağından eminiz” dedi. Jen Psaki de barışçıl protesto hakkını desteklediklerini ancak USS Ross gemisinin askerlerine yönelik eylemin bu çizgiyi aşarak şiddete ve tehdide dönüştüğünü söyledi. Psaki, “Eylemi Türkiye’deki Amerikan karşıtlığı eğiliminin bir parçası mı olarak görüyorsunuz” sorusuna sadece bu olay üzerinde konuştuklarını belirterek, “Türkiye önemli bir NATO müttefiki olmayı sürdürüyor. Onlarla birçok konuda yakın çalışma içerisindeyiz” diye konuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)