E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Almanya'ya 1.77 milyar dolarlık silah satışı---

ABD'den Almanya'ya 1.77 milyar dolarlık silah satışı

ABD'den Almanya'ya 1.77 milyar dolarlık silah satışı
13 Mart 2021 - 01:26 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı, Boeing üretimi savaş uçakları ve ilgili sistemleri içeren toplam 1,77 milyar dolarlık silah satışına onay verildiğini Kongre'ye bildirdi

ABD yönetimi, içinde 5 adet P-8A Poseidon anti-denizaltı ve anti-yüzey savaş uçağının da yer aldığı toplam 1,77 milyar dolarlık silah satışına onay verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından Kongreye yapılan bildirimde, Avrupa'nın güvenliği noktasında NATO müttefiki Almanya'ya gerçekleştirilen bu silah satışının önemli olduğu belirtildi.

Bu kapsamda 5 adet Boeing P-8A Poseidon anti-denizaltı ve anti-yüzey savaş uçağının, 9 adet Çok Fonksiyonlu İstihbarat Dağıtım Sistemi Ortak Taktik Radyo Sistemleri, 12 adet LN-251 Entegre Küresel Konumlama Sistemleri ve bunlarla ilgili diğer sistemlerin satışına onay verildi.

Açıklamada ayrıca söz konusu paketin üreticisinin Boeing firması ve toplam karşılığının ise 1,77 milyar dolar olduğu bildirildi.

ABD'den Yunanistan'a yeni silah yardımı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uyan14 Mart 2021 14:36

    Almanya bunları ben aldım deyip yunanistana hibe edecek...yunanistan israil araplar ile hareket edilecekse haritaya bakılarak kime cephe aldığı belli olacaktir

  • Metin13 Mart 2021 18:24

    Almanya bunları kime karşı kullanacak. Bir de kongre onaylamış da izin vermiş de , ondan sonra satılmış da. 2.Dünya Savaşından sonra Abd ,Almanya'yı hegemonyasına aldı diye biliyorum. Sattığı her mala uzaktan komuta aparatı koymuştur.. Abd nin girip de çıktığı ülke görülmemiştir. Zamanında deniz filosunu kıble yapıp namaza durulmasaydı ,ülkemiz çok daha güzel yerlerde olacaktı :(  :( 

  • KERİM13 Mart 2021 15:47

    ALMANYA BUNLARI YAPAMIYORMU.BİZE GELSİN BERABER YAPALIM

  • RAMO CANCAN13 Mart 2021 14:19

    bunların işleri güçleri dünya yı karıştır korkut ve silahlarını sat.