E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'deki rekor vaka artışında Anma Günü etkisi---

ABD'deki rekor vaka artışında Anma Günü etkisi

ABD'deki rekor vaka artışında Anma Günü etkisi
15 Haziran 2020 - 06:26 borsagundem.com

Sağlık yetkilileri eyaletlerdeki artış konusunda Amerika'nın savaşlarda kaybettiği askerleri andığı 25 Mayıs “Ulusal Anma Günü'' (Memorial Day) tatilinin etkisi olduğu düşüncesinde


Amerika'nın bazı bölgelerinde yeni korona vakalarında ve hastanelere sevklerde rekor düzeyde artış kaydedildi. Söz konusu bölgeler arasında Florida ve Texas eyaletleri de var.

Alabama, Florida ve Güney Carolina’da üst üste 3 gün boyunca rekor düzeyde vaka artışı görüldü.

Sağlık yetkilileri eyaletlerdeki artış konusunda Amerika'nın savaşlarda kaybettiği askerleri andığı 25 Mayıs “Ulusal Anma Günü'' (Memorial Day) tatilinin etkisi olduğu düşüncesinde.

Oklahoma eyaletinde haftalar sonra üst üste 2 gün rekor düzeyde artış görüldü.

Başkan Donald Trump 20 Haziran’da eyaletin Tulsa kentinde seçim mitingi düzenlemeyi planlıyor.

Arizona ve Nevada’da da rekora yakın rakamlar söz konusu.

Corona virüsünün bir dönem en fazla yayıldığı eyaletlerden biri olan Louisiana’da yeni vakalar yine yükselişte.

Ulusal ölçekte Cumartesi günü 25 bin yeni vaka bildirildi. Bu, 2 Mayıs’tan bu yana görülen en fazla vaka sayısı. Bunda test sayısındaki artışlar da etkili.

Sağlık yetkililerini belki daha fazla endişelendiren ise rekor sayıda hastanın hastaneye sevkedilmesi.

Arkansas, Kuzey Carolina, Texas ve Utah eyaletlerinde Cumartesi günü hastaneye sevk edilen hasta sayısının rekor düzeyde olduğu bildirildi. Güney Carolina’da hastane yataklarının bölgelere göre yüzde 69’u ile yüzde 77’si doldu.

Utah Valisi geçen hafta yeniden normale dönme adımlarını durduracaklarını açıkladı.

Bununla birlikte eyaletler ekonomik kaygılar nedeniyle yeniden “evde kal” uygulamalarından bahsetmiyor.

Geçen hafta 28 eyaletin normale dönme adımları çerçevesinde Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin önerilerini dikkate almadığı ortaya çıkmıştı.

Bütün bu gelişmeler karşılığında sağlık yetkilileri maske takılması ve kalabalıklardan uzak durulması çağrılarını yineliyor.

Trump’ın 20 Haziran’daki Tulsa mitingine katılmak isteyenler virüse yakalanılması durumunda seçim ekibini şikayet etmeyecekleri taahhüdünde bulunmak zorunda.

Eyaletteki yeni vakaların üçte birinin merkeziyse Tulsa kenti.

New York’ta vaka sayısı azalıyor

117 bin 676 kişinin salgın hastalık nedeniyle yaşamanı yitirdiği ülkede yaklaşık 21 eyalette yeni Corona vakalarında ve hastanelere sevklerde rekor düzeyde artış kaydedilmesine rağmen dünyada pandeminin merkezi haline gelen New York’ta ise aksine gelişmeler yaşanıyor.

Şimdiye kadar toplam 404 bin 423 vakanın kaydedildiği New York’ta 30 bin 905 kişi salgın hastalık yüzünden hayatını kaybetti. Ülke çapında başlayan George Floyd protestolarının en yoğun yaşandığı kentlerden biri olan New York’ta milyonların sokağa çıkması halk sağlığı uzmanlarının ikinci dalga endişelerini dile getirmelerine neden olmuştu. Ancak son veriler New York eyaleti genelinde vaka sayısı, hastaneye yatış sayısı ve ölü sayısının tahminlerin aksine azaldığını gösterdi.

New York Valisi Andrew Cuomo, son 24 saatte hastanede tedavi görenlerin sayısının 1.657’ye düştüğünü belirterek, “New York’ta güzel haberler var. Bazı eyaletlerde sayıların artmasına rağmen New York’ta hastalıkla ilgili rakamlar giderek düşüyor. Son 24 saatte 23 kişi yaşamını yitirdi. Bu şimdiye kadar yaşanan en az sayıdaki can kaybı” dedi.

Corona virüsü konusunda alınan bazı önlemler ve sosyal mesafenin uygulanması konusunda şimdiye kadar 25 bin şikayet aldıklarını belirten Vali Cuomo, ‘‘Herkes yasaklara uymak zorunda. Başta Manhattan ve Hamtons olmak üzere sokaklarda parti yapan insanları görüyoruz. Bu bölgeler eyaletin aldığı kararlara uymuyor. Barlar, restoranlar kısıtlama ve yasaklara uymuyor. İçki ruhsatlarını iptal etmek gibi birçok müeyyide uygulayabiliriz. Bu bölgeleri yeniden kapatmak gibi tedbirler alabiliriz. Yerel idareler gerekliönlemleri almalıdır. Aksi taktirde gereken yapılır. Yasaklara uyulmasını sağlamak yerel idarelerin sorumluluğundadır. Yerel idareler gerekeni yapmalıdır” dedi.

Vali Cuomo, gerekli önlemler alınmaz, kurallara uyulmazsa azalan sayıların bir haftada tersine değişebileceğini belirterek yasak ve kısıtlamalara kesinlikle uyulması çağrısında bulundu. (amerikaninsesi.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)