E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'deki davada karar 3 Ocak'a kaldı---

ABD'deki davada karar 3 Ocak'a kaldı

ABD'deki davada karar 3 Ocak'a kaldı
22 Aralık 2017 - 19:18 borsagundem.com

"ABD Atilla'ya Karşı" davasında, jüri üyeleri üçüncü kez Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı için kararını vermek üzere toplandı ancak bir karara varamadı. Jüri, Noel ve yılbaşı tatilinin ardından 3 Ocak'ta tekrar toplanacak

ABD'nin İran'a yaptırımlarını delmekle suçlanan ve New York'ta tutuklu bulunan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davada sanık Atilla'nın suçlu olup olmadığını belirlemek için görüşmeler yürüten jüri üyeleri yine bir karara varamadı ve görüşmelere 3 Ocak'ta devam edilmesine karar verildi.

Görüşmelere çarşamba öğleden sonra başlayan jüri üyeleri, tüm gün kendilerine ayrılan odada dava dosyası üzerinde çalıştı ve zaman zaman Yargıç Richard Berman'a notlar göndererek bazı suçlamalar hakkında bilgilendirme talep etti.

Jürinin gün sonunda karar veremesi üzerine ve Noel tatilinin araya girmesiyle görüşmelere 3 Ocak'ta devam edilmesine karar verildi.

Atilla'ya atfedilen suçlar arasında ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmek, ABD'yi aldatma suçuna iştirak etmek, ABD bankalarını dolandırmak, ABD bankalarını dolandırmaya iştirak etmek, kara para aklamak ve kara para aklama suçuna iştirak etmek bulunuyor.

12 Jüri üyesinin Atilla'ya yöneltilen 6 farklı suçun her birine ayrı ayrı karar vermesi ve bütün kararları oybirliğiyle alması gerekiyor.

Jürinin karar üzerinde uzlaşamaması durumunda ise davanın yargıcının "yeniden yargılama" kararı alma yetkisi bulunuyor.

Yargıç Berman'dan savunmanın bir talebine daha ret

Öte yandan Yargıç Berman, savunma makamının davanın sanığıyken kendisine yöneltilen tüm suçlamaları kabul edip savcılık ile işbirliği yaparak tanık olan iş adamı Rıza Sarraf'ın 15 Eylül 2016'da amcası olduğu söylenen "Ahad" isimli kişi arasında geçen telefon görüşmesinin delil olarak kullanılması ve jüri üyelerine dinletilmesi talebini reddetti.

Savunma makamının Sarraf'a çapraz sorgulaması sırasında bu görüşmeye ilişkin sorular yönelttiğin belirten Berman, Sarraf'ın da bu sorulara yanıt verdiğini ifade etti. Berman, Sarraf'ın akrabası ile yaptığı bu telefon görüşmesinin İran yaptırımlarının delinmesi ve Atilla'nın bunun bir parçası olmasıyla bağlantılı olmadığı gerekçesiyle bu talebi kabul etmedi.

Sarraf'ın görüşmede "Ahad durum öyle değil, sana söylüyorum. Burada çıkıp 'tamam bu haltı ben yaptım' dersen rahat ediyorsun...Anlıyor musun? Ben zaten suçumu kısmen kabul ettim...Başka çarem yoktu, neyleyeydim.Ömür boyu hapis cezası mı alsaydım? Burada kanun yok, Yapmadığın bir şeyi kabul etmek zorundasın. Burada işler böyle yürüyor. Önemli olan suçunu kabul etmen. Bu baskı sadece Amerika'da var diğer ülkelerde olmaz. Suçunu itiraf edersen serbest bırakılırsın, durum bundan ibaret." dediği ortaya çıkmıştı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yeni tuzak23 Aralık 2017 10:55

    bence bu erteleme yeni bir tuzak. tüm jüri üyelerini FETÖ cüler markaja alıp, rüşvet vererek, ceza kararı vermeleri için adam adama markaj yapacaklar. jüri şu an sivil geziyor ve türk devleti jüriye ulaşmaya çalışan herkesi izlettirmeli.

  • Tespit 23 Aralık 2017 00:48

    Resmen cin işkencesi yapıyorlar

  • Sivil analist23 Aralık 2017 00:46

    Hak Atillanın avukatları Zarrabın yalanları çürüttü. Ceza vermeseler kendileri salak duruma düşecek ve alay konusu olacaklar, ceza verseler kılıfına nasıl uyduracaklar kendileri de bilmiyor... O yüzden eski savcı Bahara son duruşmada çıka gelip hakimle görüştü... Bu ertelemekerin altından yine ne kumpas çıkacak Allah bilir.... Ama Allah büyük mızrak çuvala sığmıyor işte