E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD’deki borç krizi altın için fırsat mı?---

ABD’deki borç krizi altın için fırsat mı?

ABD’deki borç krizi altın için fırsat mı?
12 Mayıs 2023 - 11:38 borsagundem.com

Borç limitlerinin sonuna yaklaşan Amerika Birleşik Devleti iflas tehdidiyle karşı karşıya. RBC analistleri borç limiti sorunu çözülse bile altın için kısa vadeli bir ralli dönemi olacağını öngörüyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de hükümet borcunun ulaşabileceği son noktaya her geçen gün yaklaşılıyor. Ancak ABD hükümeti ile Temsilciler Meclisi arasında hâlen bir anlaşma sağlanamadı. Bloomberg’ün haberine göre RBC Capital Markets analistleri borç tavanı krizine yönelik artan korkuların altın yatırımcılarına yarayacağını, zira finansal piyasaların olası bir kaos ortamına hazırlandığını söyledi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre tarafların ortak bir zeminde anlaşamaması halinde Amerika Birleşik Devletleri tarihinde ilk kez temerrüde düşecek. ABD Başkanı Joe Biden ve Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy bu çıkmazdan kurtulma amacıyla cuma günü yapılması planlanan toplantıyı erteledi. Ancak erteleme aynı zamanda daha alt kademe personel seviyesindeki görüşmelerde ilerleme kaydedildiği anlamını da taşıyabilir.

RBC Capital Markets Stratejisti Christopher Louney, yoğun müzakere süreçlerinin yakın vadede altın fiyatlarını destekleyecek nitelikte olduğunu söyledi. Altın halihazırda rekor seviyeye oldukça yakın bir mesafede işlem görüyor.

Louney borç limiti krizine atıfta bulunarak “Sonunda bir anlaşmaya varıldığını varsaysak bile, son tarih yaklaşırken potansiyel olarak büyüyen finansal kaygıyı göz ardı edemeyiz. Yakın vadede altının en iyi koruma yatırımı gibi göründüğüne inanıyoruz” dedi.

Altın bu yıl başak bir destek daha alıyor. Küresel piyasalar ABD Merkez Bankası’nın (FED) bu yıl sonuna doğru faiz indireceğini konuşuyor. Bu durum aynı zamanda sabit getirisi olmayan bir varlık olan altın için destekleyici olabilir. Söz konusu beklentiler bu hafta ABD’de enflasyonun yavaşladığını gösteren tüketici fiyat endeksi verileriyle ve Ekim 2021’den bu yana en yüksek seviyeye ulaşan işsizlik maaşı başvuru sayısıyla da desteklendi.

ANZ Banking Group analistleri Soni Kumari ve Daniel Hynes Washington yönetimindeki açmazın FED’in faiz artırımlarının sonuna gelmesinin yanında altına ek bir destek sağlayacağını öngörüyor. Artan jeopolitik riskler, ABD bankacılık sektörünün sağlığı konusundaki sürekli endişeler ve ABD ekonomisinin yavaşlayacağı yönündeki endişeler analistlere göre geleneksel güvenli liman yatırımı olan altının cazibesini artırabilir.

Borç limitine ilişkin belirsizlikler varlık fiyatları üzerindeki etkisini artırıyor

 

Petrolde 'ABD ve Çin' baskısı

 

ABD'de borç tavanıyla ilgili belirsizlik, piyasaları baskıladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)