E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de teknik resesyon sonrası Biden'dan ilk yorum---

ABD'de teknik resesyon sonrası Biden'dan ilk yorum

ABD'de teknik resesyon sonrası Biden'dan ilk yorum
28 Temmuz 2022 - 18:59 borsagundem.com

ABD Başkanı Biden, ülke ekonomisinin teknik olarak resesyona girmesini değerlendirdi. Biden, "Fed enflasyonu düşürmeye çalışırken, ekonominin yavaşlaması sürpriz değil" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, yaptığı yazılı açıklamada, Ticaret Bakanlığı'nın bugün açıkladığı verilerde ülke ekonomisinin, bu yılın ilk çeyreğinin ardından ikinci çeyrekte de beklentilerin aksine yüzde 0,9 daralarak teknik olarak resesyona girmesini değerlendirdi.

Ülkedeki istihdam oranlarının tarihi bir zirvede olduğunu kaydeden Biden, "Fed enflasyonu düşürmeye çalışırken, ekonominin yavaşlaması sürpriz değil." yorumunu yaptı.

Biden, Kovid-19 salgınından dolayı ekonomide birçok zorlukla karşı karşıya olduklarına işaret ederek, "Biz doğru yoldayız, bu geçiş sürecinden daha güçlü ve güvenli çıkacağız." mesajını verdi.

Ülkede sadece ikinci çeyrekte 1 milyon istihdam sağlandığını ve tüketici harcamalarının artmaya devam ettiğini bildiren Biden, "Ekonomik planım, elde ettiğimiz ekonomik kazançları kaybetmeden, enflasyonu düşürmeye odaklı." ifadesini kullandı.

ABD teknik olarak resesyona girdi

ABD Ticaret Bakanlığı, nisan-haziran dönemine ait Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) öncü verilerini açıkladı.

Buna göre GSYH, yılın ikinci çeyreğinde yıllıklandırılmış olarak yüzde 0,9 azaldı.

Bu yılın ikinci çeyreğinde beklentilerin aksine küçülme gösteren ABD ekonomisinin, yüzde 0,5 büyümesi öngörülüyordu.

Ülke ekonomisi yılın ilk çeyreğinde de yüzde 1,6 küçülmüştü. Böylece ABD ekonomisi, iki çeyrek üst üste daralma göstererek teknik olarak resesyona girdi.

ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 0,9 küçüldü

 

Fed'in faiz kararı açıklandı

 

Powell'dan yüksek enflasyona karşı 'faiz artırımına devam' sinyali

 

Powell: Hedefimiz resesyona neden olmadan faiz artırmak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emekci31 Temmuz 2022 11:10

    Burada bir grup cahil var, ekonomik, finansal, kültürel,askeri ve siyasal bir dev olan abd nin battığını iddia ediyor. Dünyanın en iyi bilgisayar, elektrikli otomobil, uçak firmalari nerede? Dünyanın en iyi hastane, universite, tiyatro z sinema nerede? Türkiye'de siyasiler çocuklarını hangi ülkede okutuyor ( özellikle akpliler) bu soruların hepsinin cevabı abd iken, kimseyi kandiramazsiniz

  • Türk.28 Temmuz 2022 20:52

    Hapı yuttu mu şimdi ABD.

  • Faki baba31 Temmuz 2022 11:06

    Abd hapı yutsa ne yutmasa ne, sen Türkiye'ye yıkılan pamuğa bak.abd dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi ve ihracatçısı. En büyük bilgisayar teknolojisi firmalari abd de, en iyi universiteler abd de.batirsa batırsa Ortadoğulu göçmenler batırır, onlarin da üniversite mezunları kabul ediyorlar, 4 katili asker kaçaklarını Türkiye'ye kakaliyorlar

  • ALİ YILDIRIM28 Temmuz 2022 23:13

    heeeeeeeeee.....heheeeeeeeeeeee...