E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de kriz büyüyor: Oklahoma da sınıra birlik gönderiyor---

ABD'de kriz büyüyor: Oklahoma da sınıra birlik gönderiyor

ABD'de kriz büyüyor: Oklahoma da sınıra birlik gönderiyor
27 Ocak 2024 - 08:45 borsagundem.com

ABD'de göçmen krizi büyüyor. Teksas'ın Meksika sınırına çektiği tel örgüler için ABD Yüksek Mahkemesi'nin aldığı kaldırılsın karara Cumhuriyetçi valiler tepki gösterdi. 10 eyaletten sonra Oklahoma da ulusal muhafız gönderileceğini açıkladı

ABD'de göçmen krizinin büyümesiyle, Oklahoma Eyalet Valisi Kevin Stitt, sınırdaki kaçak geçişleri önlemek için ulusal muhafız gönderileceğini açıkladı.

Oklahoma Eyalet Valisi Kevin Stitt Stitt Fox TV'ye yaptığı açıklamada, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın tüm Cumhuriyetçi valilere çağrısı üzerine, düzensiz göçmenlerin geçişini engelleme konusunda Washington yönetimiyle ters düşen "Teksas'ın yanında olduklarını" belirtti.

Vali Stitt, sınır güvenliği için Teksas'a daha önce de Oklahoma Ulusal Muhafız Birliği'nden destek gönderdiğini anımsattığı açıklamasında, gerekli yönlendirmeleri yaptığını, "birliklerin hareket için hazırlandığını" söyledi.

Bizzat Teksas sınırına giderek inceleme yaptığını aktaran Stitt, "Sınır görevlilerinin bile kafaları karışık. Bunlar iyi Amerikalılar ve patronlarına itaat etmeye çalışıyorlar ama bu politikayı da kabul etmiyorlar." diye konuştu.

ABD 2024 başkanlık yarışından Donald Trump lehine çekildiğini açıklayan Florida Valisi Ron DeSantis de X hesabındaki paylaşımında, "Anayasa gerçekten eyaletleri kendilerini bir işgale karşı savunma konusunda güçsüz bıraksaydı, ilk başta onaylanmazdı ve Teksas birliğe (federal yönetime) asla katılmazdı." ifadelerini kullandı.

Trump'ın ülkedeki tüm Cumhuriyetçi valilere, ulusal muhafızlarını sınıra göndermek suretiyle Teksas'a destek vermeleri çağrısı üzerine, 25 Cumhuriyetçi vali dün ortak bir bildiriyle, Biden yönetimini sınır krizi karşısında "halkı terk etmekle" suçlamış ve Teksas Valisi Gregg Abbott'a desteğini açıklamıştı.

ABD Yüksek Mahkemesinin Meksika sınırının Rio Grande Nehri boyunca çekilen dikenli tellerin kaldırılması kararının ardından Teksas Valisi Abbot ile Biden arasındaki anlaşmazlık tırmanmıştı.

Salı günü, mahkeme kararına rağmen, Teksas Ulusal Muhafızları ABD sınır devriyesinin işini yapmasına izin vermemiş, dikenli telleri yerleştirmeye devam etmişti.

NE OLMUŞTU?

Teksas Valisi'nin gelen göçmenleri başta New York olmak üzere demokratların yönettiği bölgelere göndermesi tartışmaları büyütmüştü.

Yüksek mahkemenin aldığı sınırda dikenli ve jiletli teller kaldırılmalı kararı gerginliği daha da tırmandırdı.

Teksas Valisi Greg Abbott kararı tanımayacağını açıkladı, telleri koymaya devam edeceğini açıkladı.

ABD'de 25 eyalet, ABD Başkanı Joe Biden ile Teksas eyaleti arasında yaşan sınır güvenliği tartışmasında Teksas'a destek veren bildiri yayınladı.

Cumhuriyetçi Valiler Birliği tarafından yayınlanan bildiride , "Sınırın güvenliğini sağlamak için dikenli tel örgüler de dahil olmak üzere her türlü araç ve stratejiyi kullanma konusunda Vali arkadaşımız Greg Abbott ve Teksas Eyaleti ile dayanışma içindeyiz" denildi.

25 Cumhuriyetçi Vali'nin Teksas Valisi'ne desteği konuyu Biden yönetimiyle Cumhuriyetçiler arasında güç yarışına çevirdi.

Teksas Valisi son 3 yılda sınırdan 6 milyon kaçak geçiş olduğunu, bunu engellemek için gerekli adımları atmayan Biden'in kanunsuz olduğunu, eyaletinin işgal altında olduğunu söyledi.

10 EYALET TEKSAS'A DESTEK İÇİN ULUSAL MUHAFIZ GÖNDERDİ

Vali Abbott, Teksas Eyaleti'nin bünyesinde yer alan Ulusal Muhafızların bölgede görevlerine devam ettiğini 10 Cumhuriyetçi eyaletin de destek için bölgeye Ulusal Muhafız gönderdiğini açıkladı.

Teksas Valisi, federal yetkililerle karşı karşıya gelmeye hazırlıklı olduklarını da söyledi.

Merkezi yönetimle eyalet güçlerinin çatışma ihtimalinin durumu daha da içinden çıkılmaz hale getireceği belirtiliyor.

ADALET BAKANLIĞI'NDAN TEKSAS'A DAVA TEHDİDİ

Geçen ay Adalet Bakanlığı, eyalet yetkililerinin ülkeye yasa dışı yollardan giren göçmenleri tutuklamasına, hapse atmasına ve sınır dışı etmesine izin veren yeni bir yasayı yürürlüğe koyması halinde Teksas'ı dava etmekle tehdit etmişti.

Adalet Bakanlığı ayrıca Rio Grande'de mahkemelerin Abbott'a kaldırmasını emrettiği yüzer bariyer inşaatı nedeniyle devlete dava açtı.

Almanya'dan göçmenleri de ilgilendiren askerlik önerisi

 

2023'te yabancılar tersine göç etti

 

1510 düzensiz göçmen yakalandı

 

AB liderleri göç anlaşmasında uzlaşamadı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hahukukiku29 Ocak 2024 00:09

     2025- abd sonu. tarihin tozuna gidecek bu yıl veya yıldan sonra.. rüyalar üyle diyor .. btd, ytd..

  • Mucise Reis : )28 Ocak 2024 20:44

    ABD karıştı dolarları çöktü :D çöken abd doları ülkemizde 31 tl :D çökmese bu ABD 70 felan olur herhalde

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM28 Ocak 2024 17:37

    Tarihte ne deve dişi gibi devletler var idi.Gelecekte ne abd ne rusya ne çin ne de AB ülkeleri kalacak hepsi bir gün yok olup gidecekler.bu  ALLAH ın kanunlarına aykırı ayrıca bunlar tarih boyunca milyarlarca insanı katledip ve kaynaklarına çökerek zengin olmuşlardır.

  • fdfs28 Ocak 2024 09:41

    israil amerikanın sonu yakındır. tabişki almanya ve avrupanında. beter olsunlar.

  • Ankara serhat 27 Ocak 2024 23:13

    İnşallah amerika beter olsun inşallah dolor 10 düser katil baba abd katil Oglu İsrail katil parası kan dolar perisan olur abd ve İsrail

  • AHMET ÖZBİR27 Ocak 2024 15:23

    HAYDUT devlet yeryüzünü kan-revan haline getirdi ama kendisi birbirini yemedi. Fakat bu sefer işleri çok zor. Her an "İÇ SAVAŞ" patlayabilir. Filistinli bebeklerin üzerine bir tonluk bombalar USA'dan, onların bedduasını alanlar "TOZ-DUMAN OLURLAR!"

  • ALİ KODUŞ27 Ocak 2024 11:22

    Aslında abd tüm dünya yı karıştırmasa ve yardım etseler bir tane dahi kimse ne avrupaya nede abd gitmek ister.

  • Berber Bekri 27 Ocak 2024 09:48

    Yav uğraştıkları şeye bakın açık kapı politikası veya mevlana politikası kim olursan ol gel ister Somali den ister Afganistan'dan ister suriye'den ister arap ol ister Afrikalı koşa koşa gel demeleri lazım bunlar cahilll bunlar insana değer vermiiiiyooor bunlar barbaaarrrr