E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de işletme stokları değişmedi---

ABD'de işletme stokları değişmedi

ABD'de işletme stokları değişmedi
13 Ağustos 2013 - 17:20 borsagundem.com

ABD'de işletme stokları Haziran ayında değişmedi, satışlar ise arttı

ABD'de işletme stokları, satışların iyileşmesiyle birlikte fazla bir değişiklik göstermedi. Bu durum, imalatçıların siparişlerini artıracağını işaret ediyor.
Stoklar, Mayıs ayında yüzde 0.1 düştükten sonra Haziran ayında 1.66 milyar dolar civarında tutundu. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, stokların yüzde 0.2 artması bekleniyordu. Satışlar ise Haziran ayında yüzde 0.2 yükseldi.
İşletmelerin konut, otomobil ve giyim-kuşam için tüketici talebinin iyileşmesi ile birlikte, stoklarını yenilemek için güvenleri artabilir. Şirketlerin ellerinde, Haziran ayında mevcut satış hızında, 1.29 aylık satışları karşılayacak kadar stok bulunuyor. Bu, geçen ayki zeviye ile aynı. Bu oran en son bir yıl önce daha aşağı bir seviyede gerçekleşmişti.
Bloomberg'in anketine katılan 44 ekonomistin tahminleri yüzde 0.1 düşüş ile yüzde 0.5 artış arasında geldi. Mayıs ayı stok verisi yüzde 0.1 artıştan yüzde 0.1 düşüşe revize edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)