E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisABD'de Insider Trading şoku---

ABD'de Insider Trading şoku

ABD'de Insider Trading şoku
25 Eylül 2013 - 07:47 borsagundem.com

Fed'in geçtiğimiz hafta aldığı varlık alımlarına devam kararının Chicago Borsası'na önceden sızdırıldığı iddia edildi

ABD Merkez Bankası Fed, geçtiğimiz hafta aldığı varlık alımlarına devam kararıyla piyasaları şoke etmişti. Ancak CNBC'nin haberine göre, piyasa analiz şirketi Nanex'in yaptığı bir inceleme, Chicago Borsası'nda Fed kararının açıklanmasından milisaniyeler önce 600 milyon dolarlık hisse alımı yapıldığını ortaya çıkardı.  Bu miktardaki bir alımın, piyasaların tamamen Fed kararına odaklandığı ve işlem hacminin düşük olduğu dakikalar için oldukça sıradışı bir tutar olarak göze battığı belirtildi.
FED HABER AJANSLARIYLA GÖRÜŞÜYOR
Haberin Fed açıklamasından önce borsaya nasıl ulaştığı henüz netlik kazanmazken, Fed, açıklamaları duyurma prosedürünü bir kez daha hatırlatmak için haber ajanslarıyla temasa geçti.
ATOM SAATİNE AYARLI
Fed, piyasayı etkileyecek açıklamalar öncesinde habercileri kilit altındaki bir basın odasında tutarak, Colorado eyaletindeki atom saati saat 14.00'ü göstermeden önce dış dünyayla temasa geçmelerine izin vermiyor.
HABER IŞIKTAN HIZLI GİTMİŞ OLMALI
18 Eylül'deki sürpriz kararın yayınının Washington'da açıklandıktan sonra ışık hızıyla seyahat ederek Chicago Borsası'ndaki terminallere ulaşmasının 7 milisaniye sürdüğü belirtildi. 600 milyon dolarlık işlemin bu zaman aralığında yapılabilmesi için ya haberin ışıktan hızlı seyahat etmiş olması gerektiği, ya da birilerinin bu haberi önceden borsaya sızdırmış olması gerektiği bildirildi. İnsanın gözünü kırpmasının 300 milisaniye sürdüğü göz önüne alındığında, 7 milisaniyenin bir brokerın işlem yapması için yeterli süre olmadığı daha net ortaya çıkıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)