E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de imalat sanayi güçleniyor---

ABD'de imalat sanayi güçleniyor

ABD'de imalat sanayi güçleniyor
31 Temmuz 2013 - 17:25 borsagundem.com

ABD'de iş dünyası aktivitesini gösteren Chicago satınalma yöneticileri endeksi Temmuz ayında yükseldi

ABD'de iş dünyası aktivitesi Temmuz ayında yükseldi ve bu durum, imalat sanayindeki toparlanmanın yılın ikinci yarısında ekonomik toparlanmayı destekleyeceğine ilişkin işaretlere katkıda bulundu.
Chicago satınalma yöneticileri endeksi (PMI), Haziran ayındaki seviyesi olan 51.6'dan, Temmuz ayında 52.3 seviyesine yükseldi. Bu verinin 50 seviyesinin üzerinde çıkması sektörde genişleme olduğunu işaret ediyor. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin 54 çıkması bekleniyordu.
Ekonominin yüzde 12'sini oluşturan imalat sanayi, federal hükümet harcama kesintileri ve vergi artırımlarının bu yılın başındaki olumsuz etkilerimin ardından, hız kazanıyor. Fabrika üretiminin istikrar kazanması ve araç ve konut alımları gibi harcamaların da desteği ile, üreticilerin, ikinci çeyrekteki yumuşak tonun ardından, talepte iyileşme gördüklerini işaret ediyor.
St. Petersburg, Florida'da Raymond James & Associates Inc. başekonomisti Scott Brown, veri açıklanmadan önce yaptığı değerlendirmede, "Daha fazla iç taleg görüyorsunuz ve ekonomi net bir şekilde genel bir toparlanma içinde," dedi ve "Tipik bir şekilde, küçük miktarlara katkıda bulunan çok sayıda küçük gelişmeler var ve bu olumlu" değerlendirmesinde bulundu.
Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminleri 52 ile 56 arasında gerçekleşti. Bu endeks 2012 yılında ortalama 54.6 ve 2011 yılında 62.8 seviyesindeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)