E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de havayolları krizi için çözüm önerisi---

ABD'de havayolları krizi için çözüm önerisi

ABD'de havayolları krizi için çözüm önerisi
16 Temmuz 2022 - 13:08 borsagundem.com

ABD'li havacılık stratejisti Colbert, son dönemde ABD havalimanlarında yaşanan yoğunluk ve uçuş iptalleriyle başa çıkmak için hava yolları ile havalimanlarının ortak çalışması gerektiğini söyledi.

Empire Aviation Services isimli firmanın kurucusu ve ABD'li havacılık stratejisti Matthew Colbert, ülkede son dönemde havalimanlarında yaşanan yoğunluğun ve uçuş iptallerinin başlıca nedeninin salgın sürecindeki işten çıkarmalar olduğunu ve hava yolları ile havalimanlarının ortak çalışması gerektiğini söyledi.

Daha önce ABD'nin büyük hava yolu firmalarında çalışan ve şu anda hava yollarına ve havaalanlarına stratejik danışmanlık hizmetleri sunan Colbert, son dönemde ABD havacılık sektöründe yaşanan sıkıntıları ve nedenleri değerlendirdi.

Colbert, ABD hava yolları sektörünün bu yaz başında birçok sıkıntı yaşadığını belirterek, "Asıl sıkıntı, Kovid-19 salgınının başında kimsenin bu salgının ne kadar süreceğini bilmemesiydi. Bu nedenle de tüm dünyada hava yolları ve havalimanları eleman azaltmaya gitti. Ardından özellikle herkesin seyahat etmek istediği yaz aylarında talepler bu denli güçlü ve ani gelince, zorluklar da baş gösterdi." ifadesini kullandı.

Şu anda sadece hava yolları ya da havalimanlarının personel yokluğu çekmediğini, hava kontrolleri anlamında da ciddi bir açık olduğunu belirten Colbert, "Bu nedenle de şu anda havacılık sektöründe ciddi rötarlar ve iptaller var." dedi.

Colbert, ABD'de şu andaki iptallerin çoğunluğunun da öngörülemeyen hava koşulları nedeniyle olduğunu vurgulayarak, "Kış fırtınaları günler öncesinden belli olur ve seyahat planları da buna göre yapılır. Böylece yolcular, havalimanına gelmeden önce uçağının iptal olduğunu bilir. Ancak yazın fırtınalar bir anda çıkıyor. Bu da uçuş organizasyonlarını ve havalimanlarındaki yolcu yoğunluğunu etkiliyor." diye konuştu.

"HEATHROW YAZA HAZIRLIKSIZ YAKALANDI"

Colbert, yaz sezonunda günlük en fazla 3 bin uçuşun iptal olduğuna işaret ederek, havalimanlarının ve hava yollarının yavaş yavaş daha hazırlıklı olduğunu ve bu nedenle de iptal olan uçuş sayısının azaldığını kaydetti.

Şu anda Londra'daki Heathrow Havalimanı'nın hava yollarından yaz sezonuna bilet satmamasını istediğinin, böyle bir durumun ABD'de beklenip beklenmediğinin sorulması üzerine Colbert, "Heathrow yaz yoğunluğuna çok hazırlıksız yakalandı. Ama ABD'deki birçok hava yolu firması, aylar öncesinden uçuşlarını azaltmıştı. Bu nedenle daha az sıkıntı yaşandı." dedi.

Colbert, tüm dünyadaki hava yollarının yıllardır kendi operasyonlarını otopilotta yürüttüğünü ancak Kovid-19'un bu sistemi kesintiye uğrattığını kaydederek, tüm hava yollarının işletme prosedürlerini gözden geçirmesi ve çalışan maaşları konusunda düzenleme yapması gerektiğini dile getirdi.

Hava yolları ve havalimanlarının birbirinden ayrılmaz bütünler olduğuna işaret eden Colbert, "Şu anda Avrupa'da yaşanan aksaklıkları burada da (ABD) yaşamamak için, hava yolları ve havalimanlarının birlikte çalışıp fark yaratmaları gerekiyor." diye konuştu.

İngiltere'de hava yolu şirketlerine uyarı: Bilet satışı yapmayın

 "Mavi yakalı" personelin azlığı aksaklık yaratıyor

Öte yandan, isminin açıklanmasını istemeyen bir havacılık sektörü çalışanı ise yaptığı açıklamada, şu anda havalimanlarında yer hizmetlerinde yaşanan aksaklıkların en büyük nedeninin "mavi yakalı" olarak nitelendirilen iş gruplarında eleman bulmakta zorlanmaları olduğunu belirtti.

ABD'nin Kovid-19 sürecinde green card adı verilen oturum ve çalışma iznini bir süre vermediğini, daha sonra da sürecin yavaş ilerlediğini kaydeden yetkili, bu nedenle de iş gücünün azaldığını söyledi.

Hemen hemen bütün hava yollarının yer hizmetlerinde sıkıntı yaşadığını belirten yetkili, her hava yolunun kısa süreler de olsa rötarlar yaptığını ve valiz işlemlerinde sıkıntılar yaşadığını sözlerine ekledi.

Almanya havalimanlarında yoğunluğu çözmek için Türk çalışanlara yöneldi

Sektör karıştı... Yolcular perişan: Havada kaos!

Avrupa’nın en kötü 10 havalimanı

 



Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)