E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD verisi emtiayı etkiliyor---

ABD verisi emtiayı etkiliyor

ABD verisi emtiayı etkiliyor
11 Kasım 2013 - 13:31 borsagundem.com

ABD istihdam verileri altın ve gümüş fiyatlarını baskılamaya devam ediyor

Avrupa spot piyasalarında altın ve gümüş fiyatları pazartesi gününe düşüşle başladı. ABD'de açıklanan istihdam verilerinin olumlu görünümünün ardından Fed'in canlandırma önlemlerinde geri adım atacağı beklentilerinin fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskıya neden olduğu ifade ediliyor.
 
Heraeus precious metals group analistiler tarafından yayınlanan raporda "ABD'nin niceliksel gevşeme önlemlerine yönelik gelişmeler temel etkileşim noktasını oluştururken, altın fiyatları verilere
hassas seyrini sürdürüyor. Bu hafta fiyatlardaki aşağı yönlü potansiyelin arttığı bir seyir izleyeceğiz" denildi.
 
ABD'de cuma günü açıklanan istihdam verileri Ekim ayında 204 bin kişiye ek istihdam sağlandığına işaret etmiş ve bir önceki ayın istihdam verileri de 60 bin kişi yukarı revize edilmişti. Bu verinin ardından Fed'in 85 milyar dolarlık tahvil alımlarında geri adım atacağı beklentisi güç kazanmıştı.
 
Bu durumun gerçekleşmesi halinde piyasa oyuncuları altın ve gümüşün zor durumda kalacağını düşünüyor. Zira varlık alımları ile piyasaya sürülen likiditenin enflasyona neden olacağı görüşü enflasyona karşı bir korunma aracı olarak altın ve gümüşe yönelinmesine neden oluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)