E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD ve Yunanistan'dan savunma anlaşması---

ABD ve Yunanistan'dan savunma anlaşması

ABD ve Yunanistan'dan savunma anlaşması
14 Ekim 2021 - 17:31 borsagundem.com

Atina bu kez de Washington ile masaya oturdu. İki ülke savunma alanında imzaları atarken iş birliği de genişletildi.

Askeri işbirliğini derinleştiren Washington ve Atina'nın arasında aylardır süren görüşmeler, atılan imzalarla resmiyet kazandı. Atina'nın yeni anlaşmanın imzalanmasını takip eden veya eşlik eden metinde bastırdığı değişiklik, asıl planın ne olduğunu ortaya çıkardı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias imza töreninde yaptığı açıklamada, "Onlarla çalışmak için bekliyoruz. Evet İsrailli mevkidaşımla buluştum. BAE'li mevkidaşımla da buluşacağım bugün. Bu bölgeyi domine etmek isteyen güçlere engel olalım. Yunanistan, NATO'nun vazgeçilmez bir parçasıdır. Avruğa Birliği ve ABD ile ilişkilerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz. Yunanistan kendi gücü çerçevesinde küresel zorluklara da meydan okuyacaktır. Salgın ve iklim değişikliği gibi..." dedi.

YUNAN BASINI: SİYASİ ÇERÇEVE OLUŞTURACAK

Yunan Kathimerini gazetesinin dünkü manşetinden verdiği habere göre, geçtiğimiz günlerde ABD'den 15 adet F-15'in indiği Yunanistan'ın anlaşmada egemenlik haklarına atıfta bulunulması için baskı yaptığı anlaşıldı. Kaynaklara göre, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in mektubu olan metin, Yunanistan-ABD işbirliği için her düzeyde daha geniş bir siyasi çerçeve oluşturacak.

Yunanistan'ın egemenlik haklarına yapılan bir atıf, muhtemelen Uluslararası Deniz Hukuku'na ve bundan kaynaklanan yükümlülüklere saygı gösterilmesi çağrısını içeriyor. Atina, ABD'nin Yunanistan'ın güvenliğine bağlılığını gösterecek bir metin istiyor.

Yunanistan Fransa için Afrika'ya asker gönderme ihtimalini tartışıyor

 

ABD'den Yunanistan'a 15 F-15 uçağı sevkiyatı

 

Yunanistan ve Fransa arasında 'stratejik ortaklık' anlaşması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)