E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD uzmanları tedirgin etti---

ABD uzmanları tedirgin etti

ABD uzmanları tedirgin etti
31 Temmuz 2013 - 07:41 borsagundem.com

Dünyanın önde gelen yatırımcıları ABD'nin son attığı ekonomik adımlardan memnun değil

Milyarder yatırımcı Jim Rogers tarihte ilk kez tüm merkez bankalarının aynı anda para basmasından ötürü sunî bir balon oluştuğunu ileri sürdü. Rogers, tüm dünyanın kurları zayıflatmaya çalışmasının varlık değerleri ile ekonominin gerçekleri arasında kopukluğa nedne olduğunu savundu.
Amerikan borsalarının rekor seviyeleri görmesini de değerldiren ünlü yatırımcı, bunun nedeninin parasal genişleme olduğunu söyledi.
Doktor Kıyamet lakabıyla tanınan ünlü yatırımcı Marc Faber de Fed yetkililerinin atacakları adımlardan emin olmadığını iddia etti ve Amerikan merkez bankasının ne yaptığını bilmediği ve ne yapması gerektiği hakkında hiçbir fikri olmadığını öne sürdü.
Faber "Fed parasal genişleme yerine kredi balonuna yönelik adımlar atsa kriz hiç çıkmazdı” dedi.
Templeton Asset Management’ın yöneticisi olan bir başka ünlü yatırımcı Mark Mobius ise Çin'deki piyasanın nihayi surette ABD'yi geçeceğini öngörerek, “Çin dünyanın en büyük ekonomisi diyebiliriz" ifadeleriyle dikkat çekti.
Çin ekonomisi çok hızlı bir şekilde büyüyor" diyen Mobius, Çin'de bir ralli gerçekleşeceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)