E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Türkiye'nin operasyonuna karşı önceden hazırlık yaptırdı---

ABD Türkiye'nin operasyonuna karşı önceden hazırlık yaptırdı

ABD Türkiye'nin operasyonuna karşı önceden hazırlık yaptırdı
16 Ekim 2019 - 09:11 borsagundem.com

ABD'nin Suriye'deki kuvvetlerinin, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon yapma ihtimaline karşı YPG'ye hazırlık eğitimi verdiği iddia edildi.

Amerikan Foreign Policy dergisinin ABD'li askeri yetkililere dayandırdığı haberinde, Türkiye'nin Afrin'de YPG'ye yönelik Zeytin Dalı Harekatı'ndan sonra örgütün, Fırat'ın doğusuna yönelik muhtemel bir operasyona karşı devasa bir tünel ağı inşa ettiği ifade edildi.

Habere göre örgütün bu tünelleri, hava operasyonlarına karşı alan savunması yapmak ve konvansiyonel bir güç yetişene kadar Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı dayanmak amacıyla inşa ettiği belirtildi. ABD kuvvetlerinin bu tünellerde, muhtemel bir Türkiye müdahalesi durumunda örgütün nasıl koordinasyon sağlayacağı konusunda hazırlık eğitimleri verdiği, ABD askerlerinin, YPG'ye ayrıca "derinlikli savunma" taktikleri konusunda eğittiği kaydedildi.

ABD, YPG'nin Rasulayn ve Tel Abyad arasındaki bölgede askeri siperlerini yıktığını iddia etmişti. Anadolu Ajansı, bu tünellere yönelik görüntüleri yayınlamış ve ABD makamları nezdinde bu tünellerin de yıkılıp yıkılmayacağını gündeme getirmişti ancak Amerikalı yetkililer bu soruları geçiştirmişti. (Haber7)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ryu ken 16 Ekim 2019 18:11

    Bizimki çıkıp diyemiyor abd ile stratejik ortaklık askıya alınmıştır. Stratejik ortak düşmanını destekliyor koruyor... Kimse de böyle ortaklığınıza deyip ağzını açamıyor. Gözleri var görmez, kulakları var duymaz olayı var ya aha orda bizim milleti anlatıyor

  • Yorum16 Ekim 2019 11:33

    Bizim yöneticilerimiz doğru adımlaŕı atarsa abd bu işin sonunda türkiyenin önemini anlar ondan sonra yalaka olur Türkiye yi pamuklara sarar

  • HASAN TOSUN16 Ekim 2019 10:43

    YANİ ABD YİDE YENDİK

  • Semiz Kobalt16 Ekim 2019 10:14

    hepsini gömeceğiz.

  • solmaz kaleli16 Ekim 2019 10:11

    zaten abd ve ab ülkelerinin amacı Türkiye verebildiği kadar ekonomik ve askere zarar vermek.kılıçtaroğlu ve akşener demişki esat la anlaşılım.esat diye bir yok suriye de bu adam satan satılmış bunların adamı.

  • oğuz16 Ekim 2019 09:29

    Sıkıntı yok tünel fareleri tünelde iken üstlerine biz yıkarız...