E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Temsilciler Meclisi'nde Türkiye'ye karşı skandal tasarı---

ABD Temsilciler Meclisi'nde Türkiye'ye karşı skandal tasarı

ABD Temsilciler Meclisi'nde Türkiye'ye karşı skandal tasarı
16 Mayıs 2019 - 04:37 borsagundem.com

Tasarıda, Türkiye'nin S-400'leri alması durumunda F-35 programından çıkarılması ve Türkiye'ye F-35 satışının durdurulması ve yaptırımların tam olarak uygulanması çağrısında bulunuluyor

ABD Temsilciler Meclisine sunulan yeni karar tasarısında, Türkiye'nin S-400'leri alması durumunda F-35 programından çıkarılması, F-35 satışının durdurulması ve Türkiye'ye yönelik yaptırım uygulanması isteniyor.

New York vekili Demokrat Eliot Engel ile Teksas vekili Cumhuriyetçi Michael McCaul, Türkiye'nin S-400 alımına ilişkin Dışilişkiler Komitesi‘ne bir karar tasarısı sundu.

Türkiye'nin Rusya ve İran ile iş birliği yaptığı belirtilen tasarıda, "Türkiye'nin almayı planladığı S-400'ler, ABD ve NATO ortaklarının güvenliğinin altını oyuyor, Türk-Amerikan ilişkilerini zayıflatıyor ve Türkiye'nin F-35 Müşterek Taarruz Uçağını kullanımı ve F-35 üretimine katılımı ile uyuşmuyor." ifadeleri yer aldı.

Tasarıda, Türkiye'nin F-35 programının yanı sıra ABD'den birçok silah ve araç aldığı belirtilerek, Temsilciler Meclisinin Türkiye'ye Patriot satışına tam destek verdiği ifade edildi.

Temsilciler Meclisinin S-400 alımı dolayısıyla Türkiye'yi kınadığı belirtilen tasarıda, Türkiye'nin S-400'leri alması durumunda F-35 programından çıkarılması ve Türkiye'ye F-35 satışının durdurulması çağrısında bulunuluyor.

Tasarıda Türkiye'nin S-400 sistemlerini almasının, ABD Hasımlarına Yaptırım Yoluyla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) kapsamında "önemli bir işlem" olarak kabul edildiği belirtilirken, S-400'leri teslim alması durumunda CAATSA yasası kapsamında Türkiye'ye yönelik yaptırımların tam uygulanması istenildi.

Tasarıda, ayrıca Türkiye'ye S-400 alımının iptal etmesi çağrısı yapıldı.

Yasa tasarısı da sunulmuştu

Benzer içeriğe sahip ancak Kanun Tasarısı olan iki tasarı da geçen aylarda Senato ve Temsilciler Meclisine sunulmuştu.

"NATO'nun Hava Sahasını Koruma Tasarısı" başlığı ile sunulan tasarılarda, Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri aldığı gerekçesiyle Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarının transferlerinin durdurulmasını öngörüyordu.

ABD Kongresi‘nde yasa ve karar tasarıları

ABD Kongresinde yasa tasarısı ve karar tasarısı olmak üzere iki şekilde tasarı sunulabiliyor.

Yasa tasarıları kongrenin iki kanadından da onay aldıktan sonra ABD Başkanı‘nın imzasıyla kanunlaşıyor.

Karar tasarılarının kanuni bir bağlayıcılıkları bulunmuyor ancak kongrenin bir konudaki görüşünü yansıtıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie16 Mayıs 2019 12:04

    Skandal olduğunu kim söyledi. Gayet de yerinde bir karar.

  • Alp16 Mayıs 2019 17:19

    Türkiye için skandal demiş zaten ülkedeki Yunan tohumları için normal 

  • b.kemancı16 Mayıs 2019 11:43

    bütün üslerini kapatalım bu insanların hiç dostluğu yok bizde tepkimizi verelim .itibarsızlaştıralım.randevu vermeyelim .

  • fatih istanbul16 Mayıs 2019 10:37

    AMERİKADAKİ  YAHUDİLER  ERMENİLER  TEHTİT  ŞANTAŞ  BASKI BÖLÖF  YAPIYOR  BUNLARI  KADEME KADEME  UYGULUYOR   BİZİM  SABRIMIZI ÖLÇÜYOR  BİZİM  SABRIMIZ  TAŞINCA  İNCİRLİK   KAPATILACAK   SONRA  SIRASIYLA  DEVAM  EDECEK  AMERKİKA  ÖSLERİ  KAPATILMAYA  HADİ MECLİS  GÖREVE  KISASA KISAS 

  • Turkchpli16 Mayıs 2019 09:51

    Ucak muçak hikaye artık SIHA ve DRONE savaşları yaşanacak artık yatırım buraya olmalı..

  • Mu16 Mayıs 2019 09:07

    Adamlar iyi panikledi bu işin içinde var bi iş kesinlikle almamız gerek en fazla 1 hafta sürer yaptırımları sonra normale döner

  • JBT 16 Mayıs 2019 08:03

    Zaten bekliyorduk......

  • EYVALLAH 16 Mayıs 2019 07:51

    HAY HAY BİZE UYAR. BU UÇAK ÇOK PAHALI ALAN HER ÜLKENİN EKONOMİSİNE AĞIR YÜK GETİRİYOR VE ÜLKE GÜVENLİĞİNİDE ABD YE TESLIM EDİYORSUNUZ. YANİ ALMAK ENAYİLİK ASLINDA