E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD teknoloji hisselerinde ralli gerçeklikten ayrışıyor---

ABD teknoloji hisselerinde ralli gerçeklikten ayrışıyor

ABD teknoloji hisselerinde ralli gerçeklikten ayrışıyor
10 Nisan 2023 - 10:40 borsagundem.com

MLIV Pulse anketine göre, karamsar bir mali tablo sezonunun öngörüldüğü ortamda ABD teknoloji hisselerinin bu yıl yaşadıkları yüzde 20'lik ralli gerçeklikten ayrışıyor.

MLIV Pulse anketire göre analistler, teknoloji sektöründe kârların 2006'dan bu yana görülen en hızlı düşüşü yaşamalarını bekliyorlar. Bloomberg News tarafından yapılan ankete katılan 367 katılımcının yaklaşık yüzde 60'ı hisse senedi fiyatlarındaki yükselişin kâr beklentileri ile alakaları olmadığını savundular.

BlackRock global baş yatırım stretejisti Wei Li, teknoloji sektörü hisselerindeki yukarı hareketin resesyonun daha olası hale gelmesiyle birlikte Fed'in faiz indirimine başlayacağı beklentileri ile ilişkili olduğunu, şirketlerin temel göstergelerini yansıtmadığını ifade etti.

Nasdaq 100'de bulunan teknoloji hisseleri gelecekte elde edecekleri kara yönelik beklentilerle hesaplanan fiyat kazanç oranlarının 24 katı fiyat ile işlem görüyorlar. Bu, 19 olan uzun vade ortalamasının ve 18 olan S&P 500 ortalamasının üzerinde.

Bloomberg anketine katılarların yüzde 25'inden fazlasa mali tabloların açıklanması ile birlikte teknoloji sektöründe rallinin duracağıın öngörürken, yüzde 14'ü ise yükselişin süreceğini tahmin ettiler.

Katılımcıların yüzde 60'ı ceyrek dönem mali sonuçlarının açıklanmasının S&P 500'ü aşağı çekeceğini öngördüler.

Resesyon gerçekleşir ise ABD borsaları baskı altına girebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)