E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD tahvilleri düşüşe ara verdi---

ABD tahvilleri düşüşe ara verdi

ABD tahvilleri düşüşe ara verdi
25 Haziran 2013 - 12:55 borsagundem.com

ABD hazine tahvilleri dün yaşanan sert düşüşlere bugün ara verdi

ABD hazine tahvilleri yatırımcıların Çin'de finansal endüstrinin ekonomik büyümeyi yavaşlatacağı endişeleriyle güvenli varlıklara yönlenmesi sonucu yükselerek 10 yıllık tahvillerin 6 günlük düşüşüne ara verdi.
Gösterge hazine tahvilleri Çin'de ana borsa endeksinin ayı piyasasına girmesinin ardından düşüşlerine devam etmesiyle birlikte 2011 yılından bu yana en yüksek faiz seviyelerinden düşüşe geçti. Çin'in gecelik repo faiz oranı 20 Haziran'da rekor seviye olan 12.85'e yükseldi ve bugün yüzde 6'ya gerileyerek bu yılın ortalamasının neredeyse iki katını görmüş oldu.
Tokyo'da Mizuho Asset Management Co. uluslararası sabit gelir direktörü Akira Takei, "Çin'deki kredi sıkışması küresel ekonomi için Lehman Brothers'ın iflasından daha ciddi sorunlar doğurabilir. Hazine tahvilleri satmak için şu an iyi bir zaman değil" ifadelerini kullandı.
10 yıllık ABD tahvil faizleri 3 baz puan düşerek Londra saatiyle 08:56'da yüzde 2.51 oldu. Faiz oranları dün yüzde 2.66'ya kadar yükselerek Ağustos 2011'den bu yana en yüksek seviyeye çıkmıştı. Mayıs 2023 vadeli yüzde 1.75'lik tahvilin fiyatı 1/4 yükselerek 93 13/32 oldu.
Beş yıllık tahvil faizleri ise 3 baz puan düşerek yüzde 1.41 oldu, 30 yıllık tahvil faizleri ise 1 baz puanlık düşüşle yüzde 3.55 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)