E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD SPK'sı kripto paralar manipülasyona açık---

ABD SPK'sı kripto paralar manipülasyona açık

ABD SPK'sı kripto paralar manipülasyona açık
07 Mayıs 2021 - 10:05 borsagundem.com

ABD'de, kripto para piyasaları için düzenlemenin gerektiğini söyleyen Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, ABD Kongresi'nden bu konuda düzenleme çerçevesi oluşturulmasını talep etti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ( SEC ), kripto para piyasaları için düzenlemenin gerektiğini söyledi. Başkan Gensler, düzenlemenin piyasada güveni artıracağını belirtti.

ABD Temsilciler meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde sanal sunum yapan Gensler, kripto varlıkların işlem görmekte oldukları piyasalara ilişkin olarak SEC ya da diğer kardeş kuruluş olan Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu kapsamında düzenleyici bir çerçeve bulunmadığına dikkat çekti.

"ŞU ANDA KAZANÇLARIN DOLANDIRILMASI YA DA MANİPÜLE EDİLMESİNE KARŞI HİÇBİR KORUMA YOK"

Gensler, "Böyle bir düzenleme büyük bir güven oluşturabilir. Şu anda kripto piyasalarına ilişkin bir piyasa düzenleyici yok; ve bu nedenle de kazançların dolandırılması ya da manipüle edilmesine karşı hiçbir koruma yok" dedi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen da hafta başında yaptığı bir açıklamada, ülkesinde kripto paralar ile ilgili yeterli hukuksal çerçeve bulunmadığını ve bunun vurgulamaya değer bir konu olduğuna dikkat çekmişti.

Elon Musk'tan Dogecoin ve kripto para uyarısı

 

Bakan Elvan'dan vatandaşlara kripto para uyarısı

 

Borsadan kaçan yatırımcı kripto piyasasına yöneliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fğnans07 Mayıs 2021 20:59

    Zamanı gelince fişlerini çekerler, cripto işler her hile hurdaya açık. Önce havuz iyice dolsun, iyice piyasa sağılsın, sonra elektrikleri kesillir. Sadece beli hizzmet mala endeksli değeri belirgin sahibi belirgin kurımlatın coinş ( token veya biley mantığı ile işleywn, sadece ilgili kurum kapsamında kullanılan) ları işler

  • Yorum07 Mayıs 2021 10:48

    Abd doları ney peki kolpadan bir para değil mi istediğin kadar para basıyorsun 30 trilyon dolar borcun var yani bu borcu ödeyelim desen sadece para bassan dolar pul olur ekonomin batar enazından kripto paralar sınırlı sayıda sırf bu etkenden dolayı güvenilir dolar batıyor kendiniz biliyorsunuz bunu ama piyasaya dünyaya hala güçlüymüş gibi göstermeye devam ediyorsunuz Osmanlı'ya borçları için çöküldüğünde askeri gücü çok zayıf olması bunu kolaylaştırmıştı ama abd nin askeri gücü şimdilik iyi fakat sagdan soldan bir iki tokat yerse doların sıfır olur o kasadaki altınlarda kurtaramaz sizi ne zaman ki İngiltere dogu blokğuyla hareket eder abd batar