E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD SPK’sı borsaya yeni kurallar getiriyor---

ABD SPK’sı borsaya yeni kurallar getiriyor

ABD SPK’sı borsaya yeni kurallar getiriyor
10 Aralık 2020 - 13:36 borsagundem.com

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) bugün ulusal piyasa sisteminde yer alan hisselere yönelik piyasa verilerinin toplanması, güçlendirilmesi ve dağıtımının altyapısını modernize etmek için yeni kurallar kabul etti.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin ulusal piyasa sisteminde yer alan hisselere yönelik verilerin toplanma ve dağıtımının altyapısı (NMS), 1970’lerin sonunda oluşturulduğundan bu yana önemli bir değişikliğe uğramamıştı. Yeni kabul edilen kurallar, NMS piyasa verilerinin içeriğini, yatırımcıların bugününün hisse piyasalarında ihtiyaç duyduğu çeşitli unsurları karşılamak amacıyla ciddi anlamda güncelledi ve genişletti. Kabul edilen kurallar aynı zamanda, NMS Piyasa verilerinin toplanma ve dağıtım yöntemlerinde de yenilikler getirdi ve rekabetçi bir ortam yaratarak gecikmelerin en aza indirileceği bir model ortaya çıkardı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Jay Clayton, “bugünün kuralları daha geniş insiyatifimizin ve hisse piyasamızın düzenleyici yapısını, piyasalarımızdaki önemli değişimlere ayak uydurması ve yatırımcıların ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmesi amacıyla modernize etme çabamızın bir parçası. Bu kurallar özellikle, rekabeti ve şeffaflığı arttırmak için tasarlandı. Böylelikle veri kalitesi yükselecek ve tüm piyasa katılımcılarının veriye erişimi gelişecek” dedi.

SEC Direktörü Brett Redfearn, “hisseler için ulusal piyasa sistemi verilerinin içeriği ve bu verilerin toplanması ve dağıtımı, veri teknolojilerinin oldukça gerisinde kalmıştı. Bugün kabul edilen kurallar bu soruna çözüm getiriyor ve ilk defa NMS piyasa verilerinin toplanması ve dağıtımında rekabetçi bir ortam oluşturuyor” ifadesini kullandı.

Finextra’nın haberine göre, 1975 yılında, Kongre’nin ulusal piyasa sistemi için birincil hedeflerinden biri, menkul kıymetlere yönelik verilerin erişilebilir olmasını sağlamaktı. Ulusal menkul kıymetler borsaları ve ABD Finans Sanayi Düzenleme Kurumu (FINRA) işbirliği içinde, NMS hisseleri için verileri toplama, işleme ve dağıtımını gerçekleştirme konusunda çaba gösterdi. Her NMS hissesi için bu kurumların verileri özel menkul kıymetler bilgi işleyicilerine (SIP) göndermesi gerekiyordu. SIP’ler daha sonra bu verileri işleyerek, kamunun erişimine sunuyordu.

Bugün kabul edilen kurallar, NMS piyasa verilerinin içeriğini genişleterek ve eski SIP modelini geride bırakarak, bu eski altyapıyı modernize etme ve geliştirme amacı taşıyor.

2021’de yatırımcıları zorlu bir dönem bekliyor

 

Pandeminin ortasında turizm şirketinden rekor halka arz

 

Borsalarda değerlemeler uyarı sinyali veriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)