E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD silahıyla şehit oldular---

ABD silahıyla şehit oldular

ABD silahıyla şehit oldular
03 Kasım 2017 - 06:46 borsagundem.com

ABD’nin yüzlerce TIR dolusu silahla desteklediği terör örgütü PKK, dün Hakkari’de güvenlik güçlerine pusu kurdu. 6 asker ve 2 korucu şehit oldu. Çatışmalarda öldürülen 45 PKK’lı teröristin üzerinden ABD yapımı AT-4 güdümlü tanksavar çıktı

ABD'nin 3 bin 500 TIR dolusu gelişmiş silah verdiği PKK, yine bu silahları kullanarak Mehmetçik'e saldırdı. Hakkari Şemdinli'de üs bölgesine ABD yapımı AT-4 tanksavar silahlarıyla saldıran teröristler, 6 asker ve 2 korucuyu şehit etti. Kaçmaya çalışırken etkisiz hale getirilen teröristlerin yanlarında 1 adet AT-4 güdümlü tanksavar, 3 adet RPG-7 roketatar, 10 roketatar mühimmatı, bombalar, 1 kalaşnikof piyade tüfeği, ve 5 özel yapım şemsiye ele geçirildi. Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde gerçekleşen saldırıda biri ağır 2 asker de yaralandı. Şehit düşen askerlerin Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak, Sözleşmeli erler Sercan Kara, Emre Karaaslan, Ömer Küçük, Erhan Karaca ve Tayfun Kavun, güvenlik korucularının ise Osman Yeşil ve Alaattin Tekin olduğu açıklandı. Teröristlerin özellikle sisli havada saldırdıkları; İnsansız Hava Araçlarının (İHA) yoğun sisten ötürü istihbarat noktasında etkisiz kaldığı belirtiliyor.

30 BİN TERÖRİSTİ EĞİTTİ

2014 yılından başlayarak DEAŞ’la mücadele adı altında PKK’yı silahlandıran ABD, bu kapsamda 3 bin 500 TIR silahı terör örgütüne teslim etti. ABD, Rakka sonrası Suriye’de varlığı bitme noktasına gelen DEAŞ’ı bahane ederek iki gün önce 120 TIR’lık yeni silah ve cephane sevkiyatı daha gerçekleştirdi. Zırhlı araç ve cephane desteğinin yanı sıra, ABD 30 binden fazla PKK’lı teröristi de kendi uzmanları eliyle eğitti. Son 4 aylık periyotta PKK'ya teslim edilen silahların bir kısmı TSK ve ÖSO cephelerine yönlendirilirken, bazı özel mühimatların ise Irak, Sincar ve Kandil’deki terör üstlerindeki örgüt militanlarına verildiği bildiriliyor. Türkiye ve Irak arasında bulunan 130 kilometrelik hattın üçte ikilik bölümünde yuvalanan teröristler, ABD tarafından verilen kamuflaj malzemeleri, gelişmiş dijital takip sistemleri ve güdümlü füzelerle destekleniyor. Teröristlere silah ve mühimmat yardımında bulunan Amerikali yetkililer silahların Türkiye’ye karşı kullanılmayacağını iddia ediyordu. Ancak PKK’lı teröristler, ABD’den aldığı silahlarla askerlerimizi şehit etti. (YeniŞafak)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FATİH İSLAMBUL03 Kasım 2017 21:05

    BİZİM VERDİĞİMİZ SİLAHLARLA AMERİKALILARI ÖLDÜRSELER AMERİKA BİZİ TÖRÖR DEVLETİ İLAN EDER ŞİMDİ AYNISINI BİZ AMERİKAYA YAPALIM AMERİKA KÖŞEYE SIKIŞACAK BİZ GÜÇLÜ OLDUKÇA

  • sezgin03 Kasım 2017 09:20

    TANRIKULU BUNA NE DİYECEKSİN .KE MAL BEY MİLLET BUNLARI GÖRÜYOR SİZ GÖRMÜYORMUSUNUZ

  • Vatandaş03 Kasım 2017 07:31

    ABD resmen PKK ya destek çıkıyor. İlişkiler gözden geçirilmeli gerekirse incirlik üssü kapatılmalı.

  • Osman03 Kasım 2017 07:11

    Eyyyyy abd. Başlar şimdi bizimki.