E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD seçimleri volatiliteyi artırabilir---

ABD seçimleri volatiliteyi artırabilir

ABD seçimleri volatiliteyi artırabilir
08 Kasım 2022 - 09:28 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan haftalık bültende piyasalar mercek altına alınıyor


Piyasalarda risk iştahının açık ancak ABD enflasyon verisi öncesinde ve bugün ara seçimlerin yapılacak olmasıyla birlikte volatilitenin hız kazanabileceği görüşündeyiz.

ABD endeksleri Dow Jones önderliğinde %1’I aşan yükseliş kaydetti. ABD vadeliler ise yataya yakın pozitif işlem görüyor.

Güne negatif başlayan ardından gelen alımlarla pozitif işlem gören Avrupa endeksleri ABD seansının açılmasıyla birlikte kazançların bir kısmı törpülendi ve günü yükseliş ağırlıklı olarak tamamladı. Makro ekonomik göstergelere baktığımızda ise yatırımcı güveninin toparlandığını ve sanayi üretimi verisindeki sürpriz toparlanmayı takip etti.

Dünü pozitif tamamlayan Asya endeksleri gün içerisinde karışık bir görünüm sergiliyor. Nikkei ve Kospi endekslerinde %1’i aşan yükselişler görülürken Hong Kong ve Çin endekslerinde satış baskıları hakim. Satışlarda etkili olan unsur ise Çin’de vaka sayılarındaki hızlı artış olduğunu söyleyebiliriz.

BİST100 endeksi dün gerçekleştirdiği güçlü alımlarına bugün de devam ederek günü 2,72 değer kazancıyla 4.331,66 puandan tamamladı. Puan bazlı katkılarda Ereğli Demir Çelik, Tüpraş ve Sabancı Holding ön plana çıkarken Sasa Polyester endeksi kısmi olarak baskıladı. Yükselişin hacimli ve genele yayılmış olmasını olumlu karşılıyoruz. Dolar bazlı grafiklere baktığımızda ise 234$ seviyesinden fiyatlanmaktayız. 230$ seviyesi üzerinde kaldığımız sürece yükseliş trendinin devam edeceği görüşündeyiz. Yükseliş yönlü fiyatlanmalarda ise 239$ direncini takip ediyor olacağız.

Günün veri akışında ise Euro Bölgesi perakende satışlar ve ABD ara seçimleri olacak.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Küresel piyasalar ara seçimlere odaklandı

 

Bakır fiyatları düşüşte

 

Günün önemli şirket haberleri 08/11/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)