E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD sağlık sektörünün en kritik ismi karantinada---

ABD sağlık sektörünün en kritik ismi karantinada

ABD sağlık sektörünün en kritik ismi karantinada
09 Mayıs 2020 - 12:46 borsagundem.com

ABD'de aşı ve ilaç çalışmalarına onay veren en yetkili kurum olan FDA'nın bir numaralı ismi Stephen Hahn, korona virüsü teşhisi konulan bir kişiyle teması nedeniyle karantinaya girdi.

Korona virüsü dünya genelinde hızla can almaya devam ederken, herkesin gözü kulağı ilaç ve aşıdan gelecek iyi haberlerde. Ülkeler bu konuda adeta yarışa girerken ABD’de aşı ve ilaçları onay veren en yetkili kurumdan flaş bir haber geldi.

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) başındaki isim Stephen Hahn, korona virüsüne yakalanan bir kişiyle temasta bulunduğunu açıkladı. Söz konusu durumun ardından testler uygulandığını belirten Hahn, sonuçların negatif çıktığını duyurdu.

BİLGİLENDİRME NOTU YOLLADI

Asemptomatik vaka olarak risk oluşturmamak için kendisini karantinaya aldığını söyleyen Hahn, idaresindeki kurumun çalışmalarında bir aksama olmayacağını ifade etti.

FDA sözcüsü Michael Felberbaum’un medyaya yaptığı açıklamada ise, “Dr. Hahn, çalışanlara yazdığı bilgilendirme notunda korona virüsü bulunan biriyle iletişim kurduğunu bildirdi. Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri’nin talimatları uyarınca iki hafta karantinada olacak” ifadelerini kullandı.

11 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

Asistanında korona virüs çıktı

Apple ABD'deki mağazalarını açıyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)